Басейн "Младост" отваря, но само за ученици от Спортното

Автор: Стойчо Генов
Коментари (1)
16:14 / 04.05.2020
2754
Басейн "Младост" ще отвори в близките дни, но засега ще бъде използван само от учениците в спортното училище "Васил Левски". Това съобщи за Plovdiv24.bg зам.-кметът Георги Титюков. Той уточни, че младите плувци ще могат да тренират само сред изричното разрешение от родителите.

Освен това се взимат допълнителни мерки и трябва да се спазват строги правила заради пандемията от коронавирус.

"Уточнихме, че басейнът ще функционира с 6 коридора, с по 4 деца във всеки. Те ще плуват на безопасно разстояние един от друг. След края на тренировката с всяка група от 24 деца, ще се прави пълна дезинфекция на съблекалните и санитарните помещения. От РЗИ-Пловдив вече взеха проби от водата и сега се чакат резултатите. Ако те са добри, няма да има пречки басейнът да отвори", заяви Георги Титюков.

Зам.-кметът допълни, че от утре се отварят и двете фитнес площадки на Младежкия център, които също ще бъдат дезинфектирани по няколко пъти на ден.

"Утре в 11 часа имаме среща с клубовете по лека атлетика, за да коментираме как ще се тренира. За футбол, баскетбол и волейбол тренировките все още не са разрешени", потвърди пред нашата медия Георги Титюков.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 11
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).