Прекратяват концесиите за стадион "Локомотив" и база в "Тракия", ето причината

Автор: Стойчо Генов
Коментари (31)
16:10 / 09.03.2020
13108
Община Пловдив ще прекрати процедурите за отдаване на концесия на два важни за ПФК Локомотив обекта - стадион "Локомотив" и тренировъчен комплекс за детско-юношеската школа в район "Тракия". Това ще стане по време на заседанието на Общински съвет, което е в четвъртък (12 март).

Мотивът за прекратяването на двете концесии е доста интересен - за тях няма официални кандидати, установи Plovdiv24.bg.

Припомняме, че крайният срок за подаване на кандидатурите за базата в "Тракия" бе до 17.15 часа на 7 август 2019 година.

Същият срок бе и за подаване на документи за участие в процедурата за определяне на концесионер и възлагане на концесия за строителство на Спортен комплекс - стадион "Локомотив" и прилежащите му площи.

Предложението за прекратяване на концесиите е по предложение на кмета Здравко Димитров и се очаква да бъде гласувано безпроблемно в четвъртък.

В същото време в друга точка от дневния ред Общинският съвет ще гласува одобряване средствата в размер на 37 млн. лева, предоставени с Постановление №33 от 28 февруари 2020 година на Министерски съвет, да се разходват както следва:

25 млн. лева за ремонт, изграждане и обновяване на стадион "Христо Ботев"

12 млн. лева за ремонт, изграждане и обновяване на Спортен комплекс Стадион "Локомотив".

Plovdiv24.bg припомня, че за да могат тези 37 милиона лева да отидат по предназначение, трябва въпросните съоръжения да не са отдадени на концесия. Концесията на стадион "Христо Ботев" вече бе прекратена, а в четвъртък това ще се случи и с тази за стадион "Локомотив".


Виж коментарите (31)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).