Още една възлова оставка в Ботев! Отговорът на Самуилов бе светкавичен

Автор: Стойчо Генов
Коментари (9)
09:43 / 08.10.2019
9644
Драматичните събития в Ботев (Пловдив) продължават. След загубата в събота от врачанския съименник оставката на Адалберт Зафиров не е била единствената. Такава е депозирал и изпълнителният директор Иван Йотков, който също бе в основата на избора на Желко Петрович за нов треньор след раздялата с Николай Киров - Белия.

Собственикът Георги Самуилов обаче е бил категоричен, че няма намерение да се разделя с финансиста и иска от него сериозна работа, за да може Ботев да си стъпи на краката и да преодолее сериозната криза, в която е изпаднал, твърди в днешния си брой "Меридиан мач". Йотков бе призован от някой от крайните фенове да се оттегли от управлението на клуба, но към момента без него Ботев ще стане неуправляем.

Това решение определено не се приема добре от феновете на "канарчетата" и се очаква те да протестират по време на следващите мачове. Има заплахи, че от агитката ще провокират с действията си финансови санкции от страна на БФС. В неделя на Йотков му е било обяснено от някои от тарторите на бултрасите, че ако остане, из целия град ще бъдат разлепени стикери срещу него.

Претенциите към изпълнителния директор са свързани с цялостното управление на клуба в последните месеци, в което се допусна основни футболисти да си тръгнат и бе избран треньор, който очевидно не се справи с предизвикателството. В момента Ботев е само с девет точки и единствено Витоша (Бистрица) е с по-лош баланс в класирането.


Виж коментарите (9)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).