Шахматисти от Математическата гимназия се върнаха с два медала от световно първенство

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
15:41 / 25.09.2019
2541
Възпитаниците на пловдивската математическа гимназия "Академик Кирил Попов“ се завърнаха от световните училищни отборни първенства по шахмат с вицешампионска титла при девойките и трето място при юношите. Световните първенства се проведоха от 18 до 24 септември в Армения по правилата на класическият шахмат.

При девойките очаквано първи стана отборът на Русия, а второ място завоюва българският отбор в състав Галя Читакова и Пея Карова.

При юношите световен шампион стана отборът на Армения, а българският отбор в състав Иван Караджов и Ярослав Докузов се окичи с бронзовите медали. В Армения шахматната игра е национален спорт и задължително се изучава във всички училища.

Водач и треньор на отборите е майстор на спорта Илияна Полендакова. Трима от състезателите Иван Караджов, Галя Читакова и Пея Карова са състезатели на Шахматен клуб "Пловдив“, а Ярослав Докузов е възпитаник на Шахматен клуб "Чезбомб“.

Правото да представят България на световното първенство, отборите на ОМГ "Академик Кирил Попов“, Пловдив, завоюваха след като станаха Държавни шампиони на ученическите игри за 8-10 клас през тази година.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 7


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).