Огромен успех за Виктория Радева! За първи път жена влезе в Топ 3 на турнира в Тетевен

Автор: Стойчо Генов
Коментари (2)
10:43 / 27.08.2019
2383
Пловдивчанката Виктория Радева зае второ място в крайното класиране на 33-ия международен турнир по шахмат, който се проведе в Тетевен. Победител със 7,5 т. е Мартин Петров, а трети остана гросмайстор Петър Дренчев. Турнирът се проведе в 9-кръгова швейцарска система, като в него взеха участие 80 шахматисти от 5 държави - България, Гърция, Албания, Белгия и Германия.

Радева бе поставена под №8 в стартовия списък, но това не я притесни да изпревари няколко международни майстори в крайното класиране. Тя завърши с 6 победи, 2 ремита и допусна само 1 загуба - от победителя в състезанието.

Турнирът се проведе с безупречна организация от Георги Павлов и ШК "Ан пасан“. За доброто провеждане на шахматното събитие заслуга имат и съдиите Ружка Генова и Мирослав Митев, които се справиха отлично.

Началото на турнира е през далечната 1979 година, а представянето на Виктория Радева е най-доброто класиране на шахматистка през последните поне десет години - за първи път жена се класира в челната тройка.

Състезанието бе открито от зам.-кмета на Община Тетевен Свилен Русинов, който не пропусна възможността да се снима с Виктория Радева и да я поздрави лично, а наградите бяха връчени от кмета на града Мадлена Бояджиева.

Имаше и доста любопитни моменти в шахматното събитие. Най-запомнящо се бе във 2-ия кръг, когато един срещу друг застанаха 80-годишният ветеран Стойчо Дойков и 8-годишния Ангел Христов.


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 19
Днес: 13


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).