Спартак дари точка на Черноморец Балчик и засили Марица към "В" група

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:01 / 26.04.2009
3149
Спартак Пловдив записа изненадващо равенство 1:1 с борещият се за оставане в групата отбор на Черноморец Балчик. Футболистите от крайморския град са на дъното на таблицата и са в битка с пловдивския Марица за оставане в професионалния футбол и точката срещу заявилите претенции за елита "гладиатори" им дойде като подарък. В момента Черноморец Балчик са 14-и с 18 точки, а Марица са последни със 17. Спартак окончателно затръшнаха вратата за "А" група, като в момента са трети на 4 точки от Нафтекс и с мач повече.

Спартак взе инициативата в мача още от началото на двубоя, но футболистите не успяха да създадат чисти голови положения. "Гладиаторите" дори бяха догонващи в резултата след като пуснаха гол след колективна грешка в защитата. След центриране на Асен Вълчев няколко играчи на двата тима се разминаха с топката, която в крайна сметка се спря в мрежата на Стоян Здравков. В следващите минути Спартак създадоха няколко добри възможности за гол. В 30-ата минута шут на Георги Стоянов удари горната греда и излезе в аут. Малко по-късно реферът отмени гол на Емил Аргиров с глава. Защитникът на Спартак имаше още една добра възможност малко по-късно, когато уцели горната греда. В 40-ата минута Евгени Курдов успя да изравни.

След почивката спартаклии продължиха с опитите си да направят пълен обрат в мача, но нямаха късмет. Отново на няколко пъти гредите зад вратаря на гостите бяха последната преграда пред голмайсторите на Спартак, а с пропуски от добри възможности се отличиха Емил Аргиров, Георги Стоянов и влезлият като резерва Иван Площаков.

Спартак – Черноморец 1:1 (0:1 – Вълчев 17, 1:1 – Курдов 40)
Спартак: Стоян Здравков, Емил Аргиров, Тодор Симеонов – к, Стоян Терзиев, Мурад Ибрахим, Христо Стаев, Иван Мекиков (75-Пламен Коларов), Петко Фанев (46-Георги Коруджиев), Йордан Христов, Евгени Курдов (64- Иван Площаков), Георги Стоянов.

Черноморец: Николай Николов – к, Калин Ганчев, Граматиков, В. Маринов, Н. Илиев, Н. Иванов, Р. Танев (89-Т.Димитров), Г. Господинов, Д. Андреев, Вълчев (59-В.Костадинов), М. Танев (80-Салиев).


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).