Спартак (Пд) в Трета лига на мястото на Марково, има ли такъв вариант?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:19 / 03.06.2019
5362
Спартак (Пловдив) може да се завърне в Трета лига – Югоизточна група! Този слух витае във футболните среди в Пловдив от известно време. До Plovdiv24.bg достигна твърдение, че "гладиаторите“ ще прескочат едно ниво в родния футбол, като ще играят в третия ни ешелон на мястото на Сокол (Марково).

През миналия сезон Спартак мачкаше наред съперниците си в "Б" Областна група - Запад и спечели правото си да играе бараж за влизане в "А“ Областна група. Жребият за този бараж ще се тегли утре (4 юни) в сградата на Зоналния съвет на БФС – Пловдив, като двубоят е насрочен за 9 юни.

Plovdiv24.bg проучи какъв е единственият вариант Спартак да премине директно в третото ниво на родния футбол. Това може да стане само чрез обединение с друг клуб от региона, който играе в тази група. За да се случи това обединение, трябва да се проведат две общи събрания на съответните футболни клубове и да се вземе решение за обединение. Като срок, всичко това трябва да се случи между две спортно-състезателни години. Подобно нещо в Пловдив се случи през 2010 година, когато Ботев се обедини с Металик (Сопот) и доби право да играе в Югоизточната "В“ група.

Според непотвърдена информация е имало неофициален предварителен разговор за обединение между Сокол и Спартак. Нещата обаче са в застой, а в някои среди се спомена, че въпросното обединение си има цена и може да се случи срещу сума от порядъка на 250 000 лева, която собственикът на Спартак Динко Миленчев трябва да плати.

В същото време треньорът на Спартак Стефан Учиков заяви пред Plovdiv24.bg, че никой от ръководството на клуба не му е казвал, че има вариант за участие в Трета лига.

"Аз знам, че сме на бараж на 9 юни и готвя отбора за този мач. Чакаме жребия утре. Вчера бяхме заедно с Тодор Симеонов (б.р. изпълнителния директор на Спартак) и ако имаше нещо такова за Трета лига, предполагам, че щеше да ме информира“, каза Стефан Учиков пред нашата медия.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).