Президентът на Марица: Созопол е селски отбор, побеждава само благодарение на съдиите

Автор: Георги Кирилов
Коментари (1)
08:48 / 25.05.2019
4652
“Марица" загуби с 1:2 гостуването си на “Созопол" в среща от предпоследния 33-и кръг от шампионата в Трета лига - Югоизточна група, играна на “Арена Созопол". Възпитаниците на Борислав Караматев показаха характер и се представиха много добре, но тенденциозното съдийство и неспортсменски прояви на домакините решиха мача в тяхна полза, информираха от пресслужбата на жълто-сините.

"Пълна съдийска гавра към футболистите и щаба на “Марица" белязаха мача. Въпреки че през почти целия мач имаше футболисти на домакините в засада такива не бяха отсъждани. За сметка на това “жълто-сините" бяха спирани многократно при чисти ситуации", се казва още в позицията на пловдивчани.

В 15-ата минута отсъдена несъществуваща засада изнерви обстановката. Треньорът Борислав Караматев бе изгонен от скамейката заради оспорване на съдийското решение.

В 24-ата минута домакините откриха резултата. В 55-ата минута Мирослав Радев изравни. Това стана след удар на Даниел Спасов по земя. Вратарят изби, но при добавката Радев бе точен.

В 60-ата минута десетката на “Созопол", след извършено нарушение в гръб срещу Запрян Запрянов се изплю върху падналия футболист на “Марица" и го напсува. Това се случи пред погледа на главния съдия и точно пред 4-тия рефер. Главният съдия първоначално не взе никакво решение и едва след минута, след разправии по терена, реши да покаже жълт картон на провинилия се, въпреки че и двете му постъпки заслужаваха в пълна степен по един такъв.

Четвъртият съдия пък “обясни" спокойно на щаба на маричани, че: “Не можем да променим нищо ние отвън, системата е такава...".

В 86-ата минута “жълто-сините" извадиха топката от игра, за да бъде оказана лекарска помощ на играч на домакините. След подновяването на играта тимът на “Созопол" вместо да върне топката в притежание на маричани, организира атака, която изненада състава на “Марица" и доведе до гол за крайното 2:1.

Видимо ядосан президентът на “Марица" коментира мача доста остро: “Созопол е селски отбор на общинска издръжка и побеждава само благодарение на съдиите! Отбор като този няма място в професионалния футбол!"

С актив от 55 точки “Марица" продължава да заема 5-то място в класирането. “Созопол" окончателно загубиха шансове за първото място. В последния кръг “жълто-сините" приемат “Гигант" (Съединение), а последната среща за сезона е на 1 юни, от 18 часа, на стадион “Марица".

МАРИЦА: Илия Николов, Красимир Иванов, Костадин Дяков - капитан, Даниел Спасов, Джунейт Узунов, Лъчезар Ангелов (Милен Танчев), Мартин Анастасов, Тодор Тимонов, Христо Янчев, Мирослав Радев, Запрян Запрянов (Георги Георгиев).


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).