Маскирани левскари нападнаха фенове на Ботев, общо 21 задържани след финала

Автор: Стойчо Генов
Коментари (2)
14:35 / 16.05.2019
7920
СДВР предприе мерки за охрана на обществения ред в столицата във връзка с футболния финал от турнира за Купата на България между отборите на Ботев (Пд) и Локомотив (Пд) на Националния стадион "Васил Левски". Не бяха допуснати сериозни нарушения на обществения ред и в столицата.

Около 18.30 часа на ул. "Екзарх Йосиф“ след възникнал конфликт, прераснал в сбиване между трима фенове на Ботев и привърженици на ПФК Левски, пловдивчаните били нападнати от маскираните фенове на столичния отбор. Част от нападателите били задържани непосредствено след инцидента в близките улици, а останалите опитали да се укрият във фен клуб на ул. "Цар Симеон“. Всичките 19 души са задържани и отведени в столично районно управление.

Преди това, в ранните следобедни часове, по време на придвижването към националния стадион са били задържани петима фенове с пиротехнически изделия.

Непосредствено преди влизането на стадиона, на изградените контролно пропускателни пунктове са били задържани 14 души, от които шестима – със забранени предмети / пиротехнически изделия,  маски и електрошоково устройство/, петима -  с наркотични вещества и трима, неизпълнили полицейско разпореждане.

75 души са били върнати от входовете на спортното съоръжение заради нетрезвото им състояние. Други двама мъже, фенове на Ботев Пловдив са задържани в района на стадиона за нанесен побой на възрастен мъж преди началото на мача.


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).