Няма такъв малшанс! Кузманов изпусна 6 сетбола и загуби, Топалова също аут

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
16:30 / 27.04.2019
2541
Пловдивските тенисисти Димитър Кузманов и Гергана Топалова претърпяха поражения в турнирите, в които участваха през тази седмица. Кузманов отпадна на четвъртфиналите в турския курорт Анталия с награден фонд 15 хиляди долара. Поставеният под номер 1 пловдивчанин претърпя поражение от седмия в схемата Кристофър О′Конъл (Австралия) с 4:6, 6:7(7) след малко повече от два часа игра, след като не се възползва от шест сетбола във втория сет. 

Мико стартира лошо и допусна изоставане от 0:4 гейма, което се оказа решаващо за изхода на първия сет в полза на съперника му. Във втората част той навакса ранен пробив пасив и стигна до обрат за 5:2. При 5:3 тенисистът на Локомотив Пловдив сервираше за изравняване на резултата, но пропусна два сетбола и австралиецът върна брейка. Така се стигна до тайбрек. В него Кузманов поведе с 6:3, пропиля още три сетбола, а след което и четвърти при 7:6 точки и това се оказа решаващо.

В същото време Гергана Топалова отпадна във втория кръг на турнира по тенис на червени кортове в Андижан (Узбекистан) с награден фонд 25 хиляди долара. Квалификантката Топалова загуби от рускинята Анастасия Захарова с 4:6, 3:6 за 85 минути. 19-годишната пловдивчанка стартира добре и след ранен пробив поведе с 2:0, но след това Захарова взе пет поредни гейма по пътя си към успеха в първия сет.

Втората част започна равностойно, но с нова серия от четири последователни гейма 17-годишната рускиня триумфира. Топалова все пак заработи 6 точки за световната ранглиста и 408 долара.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 19
Днес: 4


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).