Талантливата Вики Радева влезе в историята на родния шахмат

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
13:10 / 05.03.2019
2770
Виктория Радева от СКШ Марица (Пловдив) за втора поредна година стана републиканска шампионка по шахмат за жени. Първенството се проведе в китното село Чавдар при много добри условия и безупречно съдийство на главния съдия Ружка Генова. Участваха 8 състезателки, като се игра кръгова система.

Виктория Радева завърши на първо място с актив от 5 точки. След нея остана Адриана Николова /Марица изток/ с 4,5 т, а трета завърши Белослава Кръстева от Левски.

Това е втора поредна титла при жените за ученичката от Търговската гимназия в Пловдив, като Радева става най-младата републиканска шампионка за жени на България, спечелила 2 пъти титлата ненавършила още 18 години. Вики доказа отново, че след Антоанета Стефанова тя е най-добрата българска шахматистка.

Огромно значение за успеха на пловдивския талант има и нейният треньор от Габрово Йордан Иванов, с когото Вики работи от няколко месеца. Радева изигра целия турнир доста концентрирано и показа много добри тактически и технически умения. Като републиканска шампионка за жени на България пловдивчанката придоби правото да представлява страната ни на Европейското индивидуално първенство за жени, което ще се проведе от 10 до 23 април в Турция.

Преди това Радева ще участва и на Репбуликанското първенство за девойки до 18 години в Асеновград от 31 март до 6 април.


Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 28
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).