Важно! Общината предложи на държавата два стадиона за Мондиал 2030

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
16:47 / 06.02.2019
13256
Община Пловдив ще предложи на държавата два стадиона за евентуалното ни домакинство на световно първенство по футбол през 2030 година, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това обяви кметът Иван Тотев след края на срещата си със спортния министър Красен Кралев. Въпросните съоръжения са стадион "Пловдив“ и стадион "Локомотив“.

Експерти на спортното министерство, заедно с хора от Българския футболен съюз, ще проучат обстойно двете възможности, преди да се вземе някакво решение, каза Красен Кралев. Той имаше продължителна среща и с хора от фенклуба на Локомотив, предвождани от клубната легенда Христо Бонев.

Другото важно решение, което е взето, е Пловдив да има отделен лекоатлетически стадион. Кметът Иван Тотев ще направи официално предложение до общинския съвет бъдещото съоръжение да се изгради на мястото на сегашния ученически стадион, който се стопанисва от лекоатлетически клуб Тракия 96. Новото съоръжение ще бъде с осветление и ще може да приема национални състезания, както и Балканско първенство. То ще се използва от абсолютно всички лекоатлетически клуба в града, като цялата инвестиция ще е около 5 милиона лева.

Гледайте в прикаченото видео цялата пресконференция на Тотев и Кралев в Общината!

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (13)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).