Хубавата Нася се завърна в Марица след неприятна контузия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:50 / 18.12.2018
2544
Марица (Пловдив) спечели чисто и последния си мач от първия полусезон в Националната волейболна лига и ще “зимува" на върха в класирането със седем победи и 21:0 гейма от седем изиграни срещи. В отложен мач от първия кръг на първенството, в който сили премериха шампионките и вицешампионките на България, момичетата на Иван Петков надиграха гостуващия Левски (София) с 3:0 (25:15, 25:12, 25:18) за 56 минути пред близо 600 зрители в зала Колодрума.

Преди зимната пауза обаче Жълто-сините имат да изиграят още един важен мач пред пловдивската публика – срещата от Шампионската лига със световните клубни шампионки от ВакъфБанк (Истанбул) този четвъртък.

Новината от самото начало на двубоя с Левски беше завръщането в игра на капитанката Нася Димитрова, която не се бе появявала на терена от срещата със Славия (София) на 11 ноември поради контузия в ръката. Сред титулярките се нареди и Таня Петкова, която пък не бе играла от гостуването на френския Безие (Безие) на 20 ноември, ако не се брои контролата с Галатасарай (Истанбул) миналата седмица.

Въпреки силния старт на гостенките, влезли в мача с бърз аванс от 3:0, Димитрова поведе съотборничките си към обрата и сама наниза пет точки (три атаки и две блокади) за убедителното 25:15. Във втората част маричанки натиснаха противника със сервис, а в нападение се развихри диагоналът Алекзандра Холстън. Тя направи шест успешни атаки в гейма, а категоричното 25:12 бе оформено с ас на посрещачката Александра Миланова.

През първата половина на третия гейм шампионките отново бяха в ролята на догонващи в резултата, но Холстън отново бе на ниво, вече и на блокада, и помогна за обрата. Технична атака на Петкова затвори частта и мача при 25:18.

Топреализатори на двубоя станаха Алекс Холстън и волейболистката на Левски Моника Кръстева с по 15 точки. Нася Димитрова добави 13 за победителките. С 10 точки Симона Димитрова също постигна двуцифрен актив.

Преди началото на срещата пловдивският волейболен деятел и технически делегат на мача Иван Денев бе почетен и от Регионалната съдийска колегия по случай прекратяване на активна дейност. Поради прекратяване на съдийската си кариера бе почетен и първият рефер на двубоя Янчо Станков от Кърджали.

Вторият полусезон започва на 25 януари, когато Марица гостува на Левски в зала Люлин за срещата им от осмия кръг. По същото време подгласникът в класирането от първия дял Берое (Стара Загора) ще гостува на новака Перун (Варна).


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 7


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).