Спортният министър обяви дали на стадион "Пловдив" ще има мачове от световно

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
13:03 / 17.12.2018
8354
Спортният министър Красен Кралев коментира по време на днешното си посещение в Пловдив евентуалната кандидатура на България за домакин на световното първенство по футбол през 2030 година заедно с Гърция, Сърбия и Румъния, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

На министъра бе зададен въпрос дали е възможно държавата да инвестира съвместно с Общината средства за реконструкцията на градския стадион "Пловдив“.

"Не искам да изпреварвам събитията. Сега предстои една среща в Белград с лидерите на 4-те държави. Там ще бъдем четиримата министри с президентите на съответните футболни съюзи и ще продължи обсъждането на кандидатурата“, започна изказването си Кралев.

"България трябва да разполага с 4 стадиона с капацитет от 40 000 места, за да може да сме адекватни партньори на това домакинство на световното първенство. Знаете, че при мен няма бюджетни средства за такива големи инвестиционни проекти. Това е на ниво обсъждане в Министерски съвет. Така че е още рано да коментираме. Ако се планира изграждането на подобни инфраструктурни проекти и тази кандидатура стане факт, тогава може да обсъждаме повече“, допълни спортният министър.

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (4)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 22
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).