Фен на Ботев със забрана за посещения на мачове за една година

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
13:18 / 12.12.2018
7318
Фен на Ботев (Пд) със забрана за посещение на спортни мероприятое за срок от една година. Това става ясно от решение на Административния съд на Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Фактите:

На 18.08.2018 г., около 19.10 часа, в базата на "Ботев" в "Коматево" по време на провеждане на пловдивското дерби от 5-ия кръг на Първа лига между отборите на "Ботев" и "Локомотив", бултрасът отказал да изпълни полицейско разпореждане - да напусне спортното съоръжение. Футболният фен е бил с други привърженици, а ситуацията е провокирала невъзможност за отвеждане на друго задържано лице зад сектора с привърженици на ПФК "Ботев" от органите на реда. Така се е стигнало до налагането на наказанието - забрана за посещения на спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от една година.

Фенът-жалбоподател твърди, че над него е упражнено полицейско насилие. За подобно твърдение обаче по делото не са представени доказателства като медицинско свидетелство например. Така че съдът потвърждава наложената санкция спрямо бултраса.

Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред ВАС.


Виж коментарите (7)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).