ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Голяма наша певица се сбогува с публиката, оттегля се завинаги!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:37 / 23.10.2018Коментари (0)13860
©
"Решението да направя последен прощален концерт в НДК е обмислено отдавна, не е спонтанно. Още през пролетта реших това да е последната ми толкова голяма изява в България. Другата година ще направя концерти в чужбина, за да се сбогувам с публиката", призна пред "България Днес“ голямата Йорданка Христова.

Тя изненада почитателите си с думите, че големият й спектакъл на 19 ноември в зала 1 на НДК ще е последната й самостоятелна голяма изява.

"Едва ли ще имам сили за още. Все пак напредваме с годините. След пет години не знам в каква гласова форма ще съм", изповяда Христова. От месеци тя не спира да работи върху подготовката на концерта в зала 1. Наясно е, че може би ще пее за последно пред толкова голяма публика и пред най-заклетите си фенове, затова и избира името на концерта "Музикалната изповед на Йорданка Христова. 55 години - срещи, раздели, полети, ежедневие, разкаяние, страст и много, много любов".

"Подобна изява е много трудна като организация. Затова взех решението това да е последният ми юбилеен концерт, който организирам. Разбира се, може да се случи да пея на парти, но толкова голям концерт в България вече няма да правя", казва Христова.

Христова отдаван подготвя постепенното си оттегляне от сцената. Още през пролетта певицата си каза "сбогом" с многобройните си фенове в Куба. На прощален концерт навръх 3 март тя изпя популярни кубински и български песни, а в програмата се включиха и нейни приятели от Куба, а на финала се разплака и сподели, че това е последната й изява в Куба.

За певицата екзотичната страна заема огромно място в цялата й кариера. Тя е истинска звезда там, лично познава жени, кръстени на нея. "От Куба започнах прощалните концерти, сега правя и този за българската публика. След това ще направя още няколко - в САЩ, в Канада, може би във Виена. Места, на които имам почитатели", споделя Христова пред "България Днес".

Преди пет години Христова препълни зала 1 на НДК с юбилейния си концерт "50 години на сцена“. Тогава не е обмисляла оттегляне. С времето постепенно си дава сметка, че подобна организация е адски трудна и изисква много усилия.

"Много е трудно и не е нужно едно нещо да се повтаря", прави равносметка голямата певица.

Христова е твърдо против сравненията с другата прима на родната естрада Лили Иванова. Макар да е по-голяма от Данчето, тази седмица тя ще изнесе три самостоятелни концерта в зала 1 на НДК, и то в три поредни вечери. За Лили думната отказване изобщо не стои на дневен ред, а графикът й с участия и ангажименти е запълнен за година напред. Йорданка Христова има свое виждане, че е време постепенно да се оттегли от голямата музикална сцена.

Сравненията между Лили и Йорданка ги преследват още от първите им самостоятелни изяви до днес. Често е имало спор коя е по-велика, а през годините и истории за конкуренцията между тях. Макар да не са го казвали в прав текст, факт е, че двете никога не са били близки.

"Лили ми е малко кака! С много малко, но все пак ми е кака", сподели по време на шоуто "Като две капки вода" Христова и това е един от малкото й коментари по адрес на Иванова. Преди години в книгата на Иванова "Истината" примата определя колежката като жена с леко поведение и "особени заслуги". Данчето запазва мълчание, но дава да се разбере, че тези думи хич не са й приятни.

"Имало е случаи, когато Лили не ме е поздравявала. Това си е нейно право. Имало е и други моменти, когато сме се прегръщали. Това е Лили Иванова!", измъкна се преди време Йорданка, запитана в какви отношения е с примата. "Тя е такава, влияе се от настроенията си. Понякога е безпардонна. За нея работата е най-важна, аз съм различна. Не съм била толкова амбициозна като нея. Но и никога не съм имала нищо против нея и тя го знае“, разкрива певицата. Самата Йорданка също отдаван обмисля да напише книга, но все още е твърде ангажирана покрай концерта.

Ученичка на Милчо Левиев

Йорданка Христова завършва школата за естрадни певци в класа на Милчо Левиев през 1964 г. Същата година е на турне в Румъния с Оркестъра на БНР, а до 1967 г. е солистка на оркестър "София". Снаха е на кандидат-члена на Политбюро на ЦК на БКП Григор Стоичков. С първото си участие във фестивала "Златният Орфей“ през 1966 г. печели първа награда за песента "Делфините".



Още по темата: общо новини по темата: 1871
14.12.2019 »
14.12.2019 »
14.12.2019 »
10.12.2019 »
07.12.2019 »
26.11.2019 »
предишна страница [ 1/312 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: