ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Пребитата красавица Михаела не иска да вижда майка си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:30 / 28.09.2018Коментари (10)18130
© Фейсбук
Рожден ден в кризисен център, далеч от майка си Веселина и агресивния й нов любовник. Без купон с приятелки, снимки, подаръци и красиви спомени, но поне на сигурно място. Така тормозената тийнейджърка Михаела от Варна отбеляза навършването на пълнолетие, пише "България Днес".

Фондацията "SOS - семейства в риск“ се оказва по-доброто място за малтретираната с години подрастваща красавица от дома й. Веселина попада там след поредното меле, на което е подложена от собствената си майка и гаджето й Синан. Инцидентът става в края на август, когато девойката е открита в къща на ромско семейство в Каменар, където се скрила от юмруците на най-близките си. Социалните поемат нещата в свои ръце и приютяват ученичката, докато разследването срещу родната й майка и гаджето тече.

"Михаела се чувства спокойна и добре в кризисния център. На този етап тя желае да ограничи контактите с роднините си и по свое настояване остава в подслона на фондацията. Това е нейното желание", обясниха от Районна прокуратура - Варна. Прокурорът добави, че медицинските експертизи все още не са готови и от тях зависят обвиненията срещу нападателите на момичето.

"Според първоначалния медицински оглед Михаела е със средни телесни повреди, но от изключителна важност са заключенията на вещите лица, които ще хвърлят повече светлина върху травмите и механизма, по който са били нанесени", поясняват разследващите.

Така разследването за жестокия побой, на който преди месец е подложена ученичката, ще бъде удължено с още два месеца.

По думите на свидетелите, викани в полицията за изясняване на случая, Михаела е пребита заради един таблет, който дори не бил в нея. Устройството й било дадено за ползване предишния ден от новия приятел на майка й Веселина. Михаела го поискаха, за да има контакт с приятелите си във Варна, тъй като през ваканцията нямала пари да пътува до града. Отскоро живеела в къщата на Синан, след като майка й продава апартамента в морската столица и се мести при любимия си. След като получава таблета, Михаела го оставя да се зарежда в стаята си и излиза. Когато се прибира, настроението в къщата е коренно различно. Синан я напада, крещейки, търсейки таблета. Майка й я дърпа за ръкава и следват шамари. Мъжът не се опитва да раздели майката и дъщерята. Напротив! Включва се с юмруци, нанесени в главата на момичето.

"Биеше ме така, както се бият мъже. С юмруци, а не с шамари", разказва в шок пред психолози потърпевшата.

Успява да избяга и да се скрие при съсед, който звъни на големите си сестри и в полицията. Михаела е прибрана с патрулка и настанена в кризисния център, а майката арестувана заедно с гаджето за 24 часа.

След като е пусната от ареста, Веселина разпространява в интернет призив за бунт срещу ромите от Каменар. Твърди, че дъщеря й Михаела е отвлечена от циганин, за да бъде пратена да проституира в чужбина. Приятелките на Михаела опровергават историята на майката и тя ги блокира в интернет.

От прокуратурата са категорични, че Веселина и гаджето й системно употребяват алкохол. Във въпросния ден са седнали да пият от 12 на обед. Това става ясно и от снимките, които сами си пускат в социалните мрежи. Бирите са сервирани в двора на къщата около 14 часа - около час и половина преди да бъде нападната Михаела. Тя е бита в банята на къщата.

Преди година Михаела преживява и друг шок за крехката си възраст. Персийското й котенце е ритано и блъскано в стената от друго гадже на майка й. Срещу въпросния Боян Николов така и не е повдигнато обвинение, тъй като по закон котето е трябвало да бъде осакатено или убито, за да му се търси отговорност. Михаела е съсипана, но разговори с психолог така и не са й осигурени.

Ако прокуратурата повдигне обвинения за нанасяни средни телесни повреди на непълнолетно лице, то майката Веселина и гаджето Синан може да отнесат до 6 години в зандана. Досега те са с чисто криминално досие. Затова пък често се жалват за щяло и нещяло в полицията, сочи проверка на "България Днес".

Двамата пускат сигнали почти всеки месец. От началото на тази година по сигнал на Веселина са образувани 4 преписки. Тя се оплаква от побой и нахлуване в дома й. Синан е подал две жалби - че го заплашват с убийство и за саморазправа. Жалбите им се оказват неоснователни след проверките.


Още по темата: общо новини по темата: 543
09.04.2019 »
05.01.2019 »
24.09.2018 »
02.08.2018 »
01.08.2018 »
01.08.2018 »
предишна страница [ 1/91 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 30.09.2018 г.
0
 
 
А персийското котенце живо ли още?
Aнонимен
на 29.09.2018 г.
0
 
 
Майката все на гаджета рџ’Џ случва...
Aнонимен
на 28.09.2018 г.
+1
 
 
Защо не оставите всеки да прецени коя е красавица и коя не е? Пък в случая с побоя хич не е важно дали е красива.
Aнонимен
на 28.09.2018 г.
+4
 
 
Преди да навърши 18 години е трябвало да се самосизира Агенцията за закрила на детето.Нали има контролни органи,защо не са задействани.Михаела е ходила на училище-там какво е предприело Училищното ръководсво?Не на последно място съучениците й,които са активни май само във ФБ,защо те не са подали някакъв сигнал след поредния побой и малтретиране на момичето?Или всички рвагират вече при свършен факт.Жалко,такава ни е ценностната система,такива са ни законите,за съжаление цялата ни държава е абдикирала.
Aнонимен
на 28.09.2018 г.
+2
 
 
долните коментари много сте прости.като не знаете не говорете.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: