Виктория Радева стана първа при жените в Турция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
14:53 / 21.09.2018
3247
Пловдивчанката Виктория Радева зае първо място за жени на шахматния турнир, който се проведе от 15 до 20 септември в турския град Енез. 92 състезатели от 12 държави взеха участие във фестивала, състоял се в 9 кръга по класически шах.

Вики, която е ученичка от Националната търговска гимназия в Пловдив, завърши с 6,5 точки и това й бе достатъчно, за да грабне първа награда за жени, като изпревари с половин точка арменката WIM Сузана Гибоян. Победител в турнира стана GM Заур Мамадов /Азербейджан/, а втори и трети се класираха украинските международни майстори Егор Богданов и Емил Мирзоев. И тримата призьори завършиха със 7,5 точки, но вторичните показатели се оказаха по-благосклонни към азерския гросмайстор.

Турнирът се провежда за втора поредна година и организаторът Умут Гюней се постара да предостави много добри условия за игра на състезателите. Участниците бяха настанени в базата на Истанбулския университет на брега на Eгейско  море. На награждаването присъства и кметицата на гр. Енез - Елиф Тунджер, която награди победителите.

В турнира, освен Виктория Радева, взеха участие още 6 български шахматисти, които се представиха много добре. Организаторите оказаха голямо уважение към българската група и бяха впечатлени от класата на българските участници.


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).