Атлетик (Куклен) удари Марица, доближи се до мач срещу Левски за Купата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:02 / 30.08.2018
3251
Атлетик (Куклен) спечели областния финал в турнира за Купата на България. "Баските" надиграха Марица с 2:1 като домакини в здрав мач и вече очакват следващия си съперник.

Това ще е отборът на Свиленград, който отстрани Върбица-2006 (село Бенковски, обл. Кърджали) с 1:0. Зоналният полуфинал между Атлетик (Куклен) и Свиленград ще се играе на неутрален терен. Победителят в него ще се изправи срещу Созопол в големия финал на Зона Югоизток.

Отборът, който го спечели, ще приеме Левски (София) в 1/16-финален двубой от турнира.

Мачът Атлетик - Марица започна с дузпа за гостите в 10-ата минута, отсъдена за игра с ръка. Тодор Тимонов - Лимона изпълни, но вратарят Димитър Георгиев изби. При добавката обаче Даниел Спасов бе безкомпромисен и вкара за 0:1.

В средата на полувремето бе отсъдена дузпа и за "баските" от Куклен, а Иван Площаков бе точен за 1:1. Малко преди края на полувремето Даниел Спасов от Марица удари гредата.

Десет минути преди края Атлетик поведе в резултата след удар от около 20 метра на Мирослав Кайряков - 2:1.

Драмата настъпи в последната минута на мача, когато топката на два пъти беше избивана от голлинията на домакините. Първо Пламен Табаков стреля, но Георгиев се намеси в последния момент, а после Величко Величков - Крауч отблизо с глава нанесе удар, но в ръцете на вратаря.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).