Шахматен клуб "Пловдив" с 5 първи места от международни турнири

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:33 / 03.07.2018
3782
Състезателите от шахматен клуб "Пловдив" обраха купите на престижния 22-и международен турнир "Надеждите на света", който се проведе в курорта Златни пясъци. Турнирът се игра в 9 кръга по правилата на класическия шах във възрастовите групи до 8, 10, 12 и 14 и 16 години.

По-големите възрасти се оказаха изключително успешни за пловдивчани:

До 12г. – първо място, купа и златен медал завоюва Ирина Петкова

До 14г. – първо място, купа и златен медал за Мартин Малинов

До 16г. – първо място, купа и златен медал за Галя Читакова

До 16г. – първо място, купа и златен медал за Ивайло Кирилов

Днес продължава европейското клубно първенство, провеждащо се на същото място. Водачи във временното класиране са отборът на шахматен клуб "Пловдив" и ШК "Москва" (Русия).

През уикенда малките състезатели се впуснаха в битка за награди в международния турнир "Контур Глобал“ - Раднево. Победител при 10-годишните стана младата надежда на шахматен клуб "Пловдив" Димитър Димитров.

Той е само на 8 години и тази година е държавен шампион в тази възраст по класически шахмат, което му дава право на участие в Световното първенство в Испания през месец ноември. Победата в турнир при "батковците" е сериозна заявка за неговото шахматно израстване като състезател.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 8


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).