8-годишен пловдивчанин спечели титла и квота за световно първенство

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:00 / 12.06.2018
4401
В Плевен приключиха Държавните индивидуални първенства по шахмат за деца до 8 и 10 години, в дисциплините класически шах, ускорен и блиц.

Димитър Димитров – състезател до 8 години на шахматен клуб "Пловдив", грабна най-престижната титла по класически шах с резултат 8,5 точки от 9 възможни. Тази титла му дава право на участие на световното първенство в Испания и Шампионата на Европейския съюз в Австрия.

В турнира по класически шах - при деца до 10 години, отлично игра и Георги Седмаков /ШК Пловдив/. В последния кръг той имаше решаваща партия на втора маса. При победа Георги ставаше вицешампион, но опита не му достигна и загубата го отпрати на 9-то място.

В бързите дисциплини най-добре се представи Симеон Тодев /ШК Пловдив/. В държавното първенство по блиц той завоюва вицешампионската титла при деца до 10 години.

С отличните изяви на своите състезатели Шахматен клуб Пловдив още веднъж доказа, че е сред водещите клубове развиващи детско юношески шах в България.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).