Титла и още два медала спечелиха младите таланти на ШК "Пловдив"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:59 / 05.06.2018
4173
С шампионска титла, сребърен и бронзов медал се завърнаха представителите на шахматен клуб Пловдив от провелото се в Приморско открито държавно първенство по класически шахмат за деца до 8 и 10 години.

До 10 години соченият за фаворит и поставен под номер едно Симеон Тодев завоюва еднолично държавната титла с резултат 6 точки от 7 възможни.

В тази група отлично се представи и друг представител на шахматен клуб Пловдив – Георги Седмаков. В последният кръг Георги и Симеон играха на първа маса и от тази среща зависеше първото място. Загубата на Георги го отпрати на престижното 5-то място.

До 8 години двама преставители на шахматен клуб Пловдив се качиха на почетната стълбичка. Димитър Димитров се окичи с вицешампионската титла, а Андрей Иванов с трето място и бронзовият медал. Тук отлично се представиха и дебютантите на държавно първенство Михаил Георгиев и Георги Георгиев, заели съответно – 7-мо и 8-мо място.

С отличните резултати на своите състезатели пловдивският клуб отново доказа, че е сред лидерите, развиващи детско-юношески шахмат в България.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).