Успешно представяне на млади пловдивски шахматисти в два турнира

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:37 / 28.05.2018
4791
Представителите на шахматен клуб Пловдив регистрираха изключително успешен шахматен уикенд, след като грабнаха призовите места на два международни турнира – "Тракийско конче“ в Стара Загора и "Млади надежди“ в Скопие.

Традиционният турнир "Тракийско конче“ се игра в седем кръга по правилата на ускорения шах - в два турнира – "А“ за възрастите 10, 12 и 14 години и "Б“ – за деца до 8г.

В "Б“ турнира малките състезатели на "Шахматен клуб Пловдив“ окупираха призовите места, като купата вдигна Атанас Милев с резултат 6,5 т. от 7 възможни, Георги Георгиев завоювю трето място и бронзов медал, а престижното шесто място заслужено се зае от Димитър Великов.

В турнир "А“ участваше само една представителка на Шахматен клуб Пловдив – Ирина Петкова и тя се представи отлично като спечели призова награда за най-добре представило се момиче до 12г..

На международният турнир в Скопие, който се проведе по правилата на класическия шах, в осем кръга, във възраст до 8г. категорична победа постигна състезателят от шахматен клуб Пловдив – Андрей Иванов със 100-процентов резултат – осем победи от осем възможни.

Треньорките Соня Пионова и Илияна Полендакова са изключително доволни от представянето на свойте възпитаници и се надяват успехите да ги мотивират за упорита работа - за постигане на още по-големи успехи.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).