Пловдив се гордее със своята световна шампионка Виктория Радева

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
16:19 / 01.05.2018
6679
Виктория Радева /ШК Локомотив 2000 Пловдив/ стана световна шампионка по шахмат на Световното кадетско първенство до 17 години, което се проведе в Дурес /Албания/. Ученичката от Националната търговска гимназия в Пловдив завърши с 8,5 точки от 9 възможни, като изпревари Айтач Хейдарова /Азербейджан/ с 8 т., а трета е полякинята Марика Костечка  с 5,5 т.

Вики се представи отлично и не остави никакво съмнение до края, че е в Албания, за да завоюва Световната титла. Тя завърши шампионата с 8 победи и 1 стратегическо реми. Напрежението на такива форуми винаги е огромно, но талантливата пловдивчанка показа здрави нерви.

Сериозната работа с треньора GM Делчев даде отличен резултат през тази година, в която Виктория Радева зае първо място за жени на Мемориал "Георги Трингов“, първо място на силния Оупън турнир Карпош /Скопие/, безапелационно завоюва 3 републикански титли, а сега стана и Световна шампионка за кадети до 17 г.

В Албания участваха общо 9 млади български шахматисти, като освен че стана шампионка, Вики завърши и с най-голям точков актив.

Радева изказва своята благодарност за помощта на Община Пловдив, както и за подкрепата през годините от приятели и спонсори.

Домакините от Албания се справиха добре с организирането на това световно първенство и заслужават поздравления за усърдието.


Виж коментарите (6)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 16
Днес: 22


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).