Ботев победи Славия, но всичко ще се решава в реванша! Сериозно наказание грози "канарите"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (27)
20:59 / 10.04.2018
15126
Ботев (Пд) победи Славия с 2:1 в първи полуфинал от турнира за Купата на България, който се игра на базата в Коматево, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Така всичко ще се решава в реванша, който е на 24 април от 18,30 часа в София.

Жоао Пауло (18) и Дуде Ндонгала (23) се разписаха за "канарчетата", а Иван Минчев (31) върна интригата за белите. Домакините обаче най-вероятно ще отнесат сурово наказание от БФС заради нахлуване на фен на терена. Това стана 7 минути преди края на мача, а впоследствие агитката разби част от преградата на Трибуна Юг и се наложи полицаи и футболисти на Ботев да успокояват запалянковците.

Екшънът настана, след като съдията отмени заради засада гол на резервата Стивън Петков. Тодор Неделев шутира от фаул, а вратарят на Славия не успя да улови топката и при добавката Петков я прати в мрежата. В момента на удара на Тодор Неделев обаче Стивън Петков бе в явна засада и това бе забелязано от страничния съдия.

Plovdiv24.bg припомня на своите читатели, че Ботев е с последно предупреждение за лишаване от домакинство, а буйната реакция на феновете бе отразена от делегата на мача Владимир Николчев. Следващият домакински мач на "жълто-черните" е срещу Лудогорец на 21 април и той по всяка вероятност ще се играе пред празни трибуни. Преди това възпитаниците на треньора Николай Киров гостуват на Берое и Верея.

Иначе Ботев стартира вихрено срещата и още в първата минута можеше да отбележи. Жоао Пауло получи пас от Ндонгала и стреля от въздуха почти със странична ножица, но вратарят на Славия спаси.

В 5-ата минута Ндонгала се озова сам срещу Стериакис и опита да мушне топката под него, но стражът отново парира удара.

Така се стигна до 18-ата минута, когато Ботев откри резултата след безумна грешка в защитата на гостите. Двама от бранителите комбинираха в пеналта, но Жоао Пауло открадна топката и успя да преодолее вратаря, вкарвайки за 1:0.

В 24-ата минута Тодор Неделев центрира чудесно в пеналта, където Дуде засече с глава за 2:0.

Само 7 минути след това Иван Минчев върна интригата в мача с хубав гол. Нисичкият халф овладя една топка, поведе си я и от дъгата пред наказателното поле шутира мощно с левия крак в мрежата - 2:1.

В 56-ата минута Тодор Неделев прехвърли за пореден път технично цялата защита на Славия и сложи топката на крака на Жоао Пауло, който пък прехвърли Стергиакис, но защитник в бяло изчисти топката от гол линията.

Ботев игра в състав:

Иван Чворович, Филип Филипов, Радослав Терзиев, Пламен Димов, Йордан Минев, Серкан Юсеин, Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Жоао Пауло, Густаво Афонсо (60- Диого Кампос), Дуде Ндонгала (72- Стивън Петков).



Виж коментарите (27)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).