Виктория Радева отново тройна шампионка на България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
11:33 / 10.04.2018
3819
Виктория Радева /ШК Локомотив 2000/ отново безапелационно стана тройна републиканска шампионка на държавните индивидуални първенства по шахмат във възрастови групи до 12, 14, 16, 18 и 20 години за момчета и момичета. Турнирите по класически шахмат, ускорен и блиц се проведоха в Гранд Хотел Пловдив.

Ученичката от Националната търговска гимназия не даде никакъв шанс на противничките си и отново завоюва титлите и в трите категории  като завърши със 100-процентов актив - не само без загуба, но и без нито едно реми!

Зад деветата поредна републиканска титла на Вики стои много труд и постоянство, както и сериозна подготовка с треньора й - бившия състезател от националния отбор GM Александър Делчев. Противничките на Вики дотолкова бяха обезверени и невярващи в собствените си сили, че някои от тях дори решиха в сутрешните кръгове да не играят с нея, предпочитайки да поспят до късно.

Виктория Радева се включи в първенството веднага след силен турнир в Скопие, където стана първа при жените. Преди 2 месеца 16-годишната пловдивчанка бе и първа при жените на 40-ия Мемориал "Георги Трингов“.

Сега Вики има 2 седмици да навакса с уроците в Търговската гимназия, като тя ще разчита отново на подкрепата на съучениците си. От 20 до 29 април талантливата пловдивчанка ще се включи и в Световното първенство до 17 години, което ще се проведе в Дурес, Албания.


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).