Драма на Лаута! Локо изпусна Дунав в последната секунда, Пиргов спаси дузпа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (40)
21:56 / 01.04.2018
12063
Локомотив Пловдив и Дунав завършиха 2:2 в драматичен мач от 27-ия кръг на Първа лига, който се игра на Лаута, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това всъщност бе първи двубой от Група Б на втората осмица.

Капитанът Веселин Марчев (35) реализира дузпа, а другото попадение бе дело на Игор Банович (74). Черно-белите играха почти през целия мач с човек по-малко заради директен червен картон на вратаря Антони Милина. Васил Шопов от Дунав пък изпусна дузпа през второто полувреме. Исмаил Иса и Диян Димов вкараха за русенци.

С ремито "смърфовете" излязоха начело в Група Б с 32 точки, а русенци останаха с 22 точки. Утре е другият двубой от групата между Септември (31 т.) и Етър (21 т.).

В 8-ата минута Димитър Везалов сбърка фатално при опита си да върне с глава към вратаря Милина. Топката обаче бе слаба и се получи извеждащ пас към Н'Диайе, който финтира италианския страж и той го събори пред наказателното поле. Съдията Николай Йорданов не се поколеба да изгони Милина, а Илко Пиргов влезе на мястото на Янко Ангелов.

Малко след това неточно отиграване от Илко Пиргов стана причина топката да отиде у Н`Диайе, който обаче стреля в гредата.

В 30-ата минута Дунав за втори път имаше възможност да вкара, но отново гредата спаси домакините, този път след удар с глава на Юлиян Ненов.

Така се стигна до 34-ата минута, когато съдията отсъди дузпа за Локо. Муса Мохамед центрира от десния фланг, а топката срещна ръката на Михаил Милчев. Капитанът Веселин Марчев бе точен от бялата точка за 1:0.

В 63-ата минута реферът отсъди втора дузпа в мача, този път в полза на Дунав. Бразилецът Елитон Торета извърши много глупав фаул срещу Исмаил Иса, който дори бе тръгнал да излиза от наказателното поле на домакините. Зад топката застана Васил Шопов, който обаче шутира в краката на плонжиралия Илко Пиргов и резултатът се запази 1:0.

В 71-ата минута Дунав все пак стигна до равенство. Юлиан Ненов проби по десния фланг и центрира към границата на малкия пеналт, където Исмаил Иса засече с глава в далечния ъгъл за 1:1.

Само 3 минути по-късно обаче Локо отново поведе в резултата. В основата на попадението бе хърватският защитник Юрица Булят, който се пребори за една топка, нахлу в наказателното поле и опита диагонален удар. Топката рикошира в тялото на Мартин Ковачев и се озова в Игор Банович, който от 6-7 метра я прати с всичка сила в мрежата за 2:1.

В добавеното време Диян Димов от Дунав игра с ръка в наказателното поле, но Николай Йорданов не пожела да отсъди втора дузпа за домакините.

Секунди преди края на мача Бирсент Карагарен проби отляво и пусна по земя към Диян Димов, който засече с крак под гредата за окончателното 2:2.

Локо (Пд) - Дунав 2:2

Голмайстор: 1:0 Веселин Марчев (35-дузпа), 1:1 Исмаил Иса (71), 2:1 Игор Банович (74), 2:2 Диян Димов (90+4)

Локо (Пд): Антони Милина, Димитър Везалов, Муса Мухамед, Юрица Булят, Димитър Велковски, Янко Ангелов (9- Илко Пиргов), Елитон Торета (90+3- Ванчо Траянов), Игор БановичВеселин Марчев, Абделхаким Буна, Анте Аралица (88- Стивън Езе).

Дунав: Станислав Антонов, Михаил Милчев, Мартин Ковачев, Петър Патев, Христо Лемперов (71- Сюнер Хюсеин), Красимир Станоев, Насим Зитоуни (76- Диян Димов), Юлиан Ненов, Васил Шопов, Бирсент Карагарен, Мухамаду Ндиайе (24- Исмаил Иса).



Виж коментарите (40)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).