Локо загуби нелепо 2 точки срещу Славия, даде и две жертви за дербито

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (24)
19:24 / 25.02.2018
15427
Локомотив Пловдив загуби нелепо 2 точки при гостуването си на Славия в 22-ия кръг на Първа лига. Двубоят завърши 1:1 и се се игра на тежкия и заснежен терен на националния стадион "Васил Левски" в столицата. Димо Бакалов (6) бе точен за черно-белите, но още на почивката бе заменен заради контузия. Домакините изравниха буквално в последната секунда на срещата.

Цяло второ полувреме пловдивчани играха с човек по-малко заради изгонването на Муса Мохамед, който ще бъде наказан за предстоящото дерби с Ботев.

Така Локо поне сложи край на черната си серия от 5 поредни загуби при гостуване на Славия във всички турнири.

Локо създаде голово положение още в 4-ата минута. Анте Аралица получи удобна топка от Веселин Марчев в наказателното поле и шутира от 4-5 метра, но ударът му бе блокиран.

Само две минути след това пловдивчани откриха резултата. Това стана след перфектна контраатака, при която Веселин Марчев бе изведен по десния фланг. Капитанът напредна е пусна пас по земя към Димо Бакалов, който засече с крак в мрежата - 0:1.

Попадението бе 7-мо за Димо Бакалов от началото на сезона и изключително много прилича на това срещу Пирин (1:0) в миналия кръг, когато отново Марчев и Бакалов влязоха в ролите на асистент и голмайстор.

В 20-ата минута Анте Аралица преодоля двама футболисти на Славия и подаде наляво към Симеон Райков. Крилото опита силен удар с левия крак, но вратарят Стериакис успя да избие с крак.

В самия край на първото полувреме Локо направи още една отлична атака. Тя тръгна от Веселин Марчев, който подаде към Димо Бакалов, а той продължи към Умарбаев. Таджикският национал шутира покрай вратаря на Славия, като топката се разходи по голлинията и излезе в аут.

В началото на второто полувреме черно-белите останаха с човек по-малко. Муса Мохамед получи директен червен картон, след като хвана през кръста откъсващия се сам Галин Иванов.

Оттам нататък Славия упражни сериозен натиск, а черно-белите предимно се отбраняваха и рядко стигаха до противниковата врата.

В даденото 4-минутно допълнително време Елитон Торета пропусна златна възможност за Локо за отбелязване на втори гол. Вместо това в ответната атака Галин Иванов изсипа топката в наказателното поле, където Янис Карабельов засече за 1:1.

Локо игра в състав:

Илко Пиргов, Муса Мохамед, Стивън Езе, Димитър Везалов, Димитър Велковски, Игор Банович, Парвиз Умарбаев (84- Янко Ангелов), Димо Бакалов (46- Елитон Торета), Веселин Марчев, Симеон Райков (50- Архан Исуф), Анте Аралица.





Виж коментарите (24)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).