Бултрасите с гневна декларация срещу действията на полицията в София

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (33)
17:05 / 19.02.2018
10208
Клуб на привържениците на Ботев Пловдив и обединените фракции Бултрас излязоха с официална позиция относно действията на полицията преди мача между Левски и Ботев.

Plovdiv24.bg публикува текста без редакторска намеса:

Обединени фракции Bultras и Клубът на привържениците на Ботев Пловдив (КПБП) за пореден път изказват своето най-голямо недоволство и омерзение от работата на органите на реда в събота преди мача Левски София-Ботев Пловдив в столичния квартал "Оборище".

Определяме като крайно недопустим полицейския произвол, нанесен върху част от пловдивските привърженици, сред които и председателя на КПБП, който се е опитал да разговаря с полицаите. Категорично възразяваме срещу насилието, упражнено върху последния, който, в опита си да разговаря с полицейските части, срещна поведение, крайно неприсъщо за съвремието и цивилизационната претенция на Република България.

Докога футболните фенове у нас ще бъдат третирани по този нечовешки начин и докъде ще стигне самозабравата на господата в униформи, които в непрофесионализма си спряха да зачитат правата дори и на официалните представителни лица на фенските организации?

Докога българският пагон ще търпи подобно самоунижение, погазил напълно изначалните човешки права на свободно изразяване, движение, на достойство?

От името на Bultras и КПБП заявяваме, че ние няма да спрем да задаваме тези въпроси и да търсим отговорност от виновниците. В името на спаведливостта, за всеки български фен!


Виж коментарите (33)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).