ПФК Левски: От Ботев да забравят за Димитър Пиргов!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:38 / 07.01.2018
5490
Защитникът Димитър Пиргов ще продължи да носи екипа на Левски и през пролетния дял на първенството. Такова засега е решението на треньора Делио Роси.

Бранителят е желан силно от Ботев Пловдив, но на този етап от "Герена" нямат никакво намерение да се разделят с него. Още повече пък да подпомагат отбор, който ще е конкурент в първата плейофна шестица, твърди в днешния си брой "Тема спорт". За центъра на отбраната Левски разполага с Давид Яблонски и Холмар Ейолфсон. Двамата бяха неизменни титуляри през есента.

Димитър Пиргов, който е брат на вратаря на Локо (Пд) Илко Пиргов, пристигна на Терена" през лятото на 2016 година по изричното настояване на Люпко Петрович. Бранителят излезе без пари на сините, тъй като договорът му със Славия бе изтекъл.

В първия си полусезон в Левски футболистът изигра много силни мачове. Те му донесоха и повиквателна за националния отбор - той дебютира за трикольорите, игра в световната квалификация срещу Франция.

През 2016/17 защитникът бе на терена в общо 31 мача за сините, в които реализира 3 гола. Нещата за него се промениха при настоящата кампания и той вече не е първи избор за стартов състав. Въпреки това през есента на 2017 година 28-годишният състезател бе на терена в общо 15 двубоя.



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).