Гледайте Ботев и мислете за българския футбол!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
09:34 / 14.12.2017
4864
Последните новини около Ботев Пловдив само потвърждават тенденцията, която се забелязва в клуба от момента, в който настоящото ръководство пое управлението в свои ръце.

Принудени от обстоятелствата, Ангел Палийски и Николай Киров започнаха да търсят евтини попълнения от Бразилия, които търпеливо да адаптират към отбора, да извличат максимума от тях, след което бързо да ги продават.

В основата на големите удари с Жоао Пауло и Фернандо Виана е и колоритният мениджър Иво Димов, чиито партньори очевидно имат добър нюх и помагат, както на своите клиенти, така и на Ботев.

Като прибавим към бразилската колония и удара с Омар Косоко, който дойде в Пловдив по съвсем друга линия, но със същата идея, може със задоволство да констатираме, че в Коматево са намерили идеалният модел за самоиздръжка в ситуацията, в която изпаднаха след краха на КТБ и неосъществената трансформация на "канарчетата" в нов Лудогорец.

Техният пример трябва да е заразителен за всички останали в България. Защото показва, че ако се работи правилно и честно, чужденците не само не пречат на развитието на българите, но им помагат и те също да намерят своето развитие.

Все пак покрай добри футболисти в силен отбор на всеки му е по-лесно да покаже своите качества, още повече, когато треньорът умело жонглира с предоставянето на шанс, както на юношите от школата, така и за опитните бойци, които са наясно с тежестта на жълто-черната фланелка и на чужденците, които трябва да вдигат класата.

Спечелените купа и Суперкупа, достойното представяне в Лига Европа и несекващите добри резултати в първенството са доказателство, че стратегията на Ботев работи. Въпросът е да се увеличат приходите и по другите пера в бюджета, защото в момента рискът от неуспех с някой от заместниците на тези, които се продават, е реален.

Източник: Николай Божанов, в-к "Меридиан мач"



Виж коментарите (6)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).