Ботев на четвъртфинал за Купата след драма със 7 гола и продължения

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (45)
17:28 / 24.10.2017
13706
Ботев (Пд) продължи победния си ход в турнира за Купата на България и вече е на четвъртфинал. Това стана факт, след като жълто-черните победиха изключително трудно и драматично втородивизионния Царско село с 4:3 след продължения.

Мачът се игра на стадион "Славия" в София и в редовното време приключи 2:2.

Йордан Минев (31), Фернандо Виана (90+1, 98) и Стивън Петков (115) вкараха за Ботев, а Георги Минчев (34), Реян Даскалов (62) и Светослав Диков (93) бяха точни за домакините.

Пловдивчани стигнаха до първото си положение още в 12-ата минута, когато добра двойна комбинация между Лазар Марин и Тодор Неделев завърши с удар на капитана покрай вратата.

Двадесет минути след това Ботев поведе в резултата. Тодор Неделев проби по дясното крило и пусна пас към свободния Йордан Минев, който с диагонален шут от 5-6 метра прати топката в горния десен ъгъл на противниковата врата за 0:1.

Само 3 минути след попадението обаче домакините се върнаха в мача с изравнителен гол. Негов автор бе Георги Минчев, който засече с глава от малкия пеналт центриране от крилото.

Царско село стигна до пълен обрат в резултата в 62-ата минута. След центриране от Фаул защитана на Ботев по елементарен начин изпусна капитана Раян Даскалов, който овладя с тяло и с бомбен шут от упор простреля вратаря Даниел Кайзер за 2:1.

След гола "канарчетата" упражниха тотален натиск и действията се развиваха предимно пред вратата на Царско село.

В 79-ата минута футболисти на домакините изчистваха на два пъти топката от гол линията след последователни удари на Радослав Терзиев с глава и на Стивън Петков.

Малко по-късно след удар на Лазар Марин с левия крак защитник на Царско село отби топката с ръка, но съдията Петър Доровски не се престраши да отсъди дузпа.

В 84-ата минута след центриране от дясно Лъчезар Балтанов засече с глава, но топката рикошира в напречната греда.

Така се стигна до 91-ата минута, когато Фернандо Виана изстреля истинска бомба от 20-ина метра, пращайки топката в долния ляв ъгъл на вратаря за 2:2.

Още 3 минути след началото на първото продължение възпитаниците на треньора Никола Спасов отново излязоха напред в резултата. Голмайсторът на Втора лига Светослав Диков отбеляза с прецизен удар от границата на наказателното поле за 3:2.

В 98-ата минута Фернандо Виана изравни с второто си попадение в мача. Бразилецът засече от 5 метра с глава брилянтен пас на Стивън Петков с левия крак.

Пет минути преди края на второто продължение Стивън Петков с глава след центриране от фаул на Тодор Неделев донесе победата за Ботев - 3:4.

Ботев игра в състав:

Даниел Кайзер, Йордан Минев, Кристиан Димитров, Радослав Терзиев, Лазар Марин, Серкан Юсеин, Меледже Омнибес (58- Лъчезар Балтанов), Фелипе Близола (66- Стивън Петков), Тодор Неделев, Дуде Ндонгала (46- Крум Стоянов), Фернандо Виана.





Виж коментарите (45)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).