Пловдив определи най-добрия картинг пилот при аматьорите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:31 / 02.10.2017
3308
Този уикенд в Пловдив се проведоха финалите на националната картинг надпревара - Red Bull Карт Файт България 2017. Сред докоснатите близо 400 любители на този спорт, състезанието в Пловдив бе за най-добрите от 4-те града в България - Варна, Стара Загора, Пловдив и София.

На пистата се събраха най-добрите сред най-добрите картинг любители, които се бориха за този финал почти месец. Те преминаха през индивидуални и регионални квалификации, за да се срещнат на трасето под тепетата.

Кулминацията е на 30-ти септември на откритата картинг писта ЛАУТА в Пловдив бе в условията на постоянен дъжд, което изведе най-техничните пилоти от общо 12 в челната тройка.

22-годишният Веселин Паунов от София, е големият победител с 42 т., който ще изпита скоростния KTM X-Bow карт на пистата от F1 в Австрия - Red Bull Ring - голямата награда, предоставена от организаторите.

Той бе и най-младият състезател, много мотивиран и развълнуван от победата.

"Това, че беше мокро, направи карането супер технично и наистина различи бързите пилоти от най-бързите. Днес мина доста успешно за мен, но беше много трудно състезание и Мартин Манолов ми бе наистина сериозна конкуренция, не ми даде и момент спокойствие. При мокро трасе е много по-различна самата траектория и си пролича кой може да се адаптира на пистата. За мен обаче дъждът бе шанс, защото съм наистина много добър при такива условия", заяви победителят Веселин Паунов.

На второ място e Мартин Манолов с 39 т. - представител на домакините - той ще има възможността да тренира на професионална конзола с водещия български мото пилот - Павел Лефтеров.

Трети на стълбичката се качи Николай Атанасов от Пловдив с общо 29 т. Той ще има възможността да се наслади на танцов спектакъл в София през октомври. Награди отново предоставиха и партньорите на събитието Mobil1.

Целодневният дъжд не уплаши любителите на високите скорости, които искаха да чуят рева на моторите и да усетят мириса на изгоряла гума, да проследят цялото състезание и да отпразнуват 15-годишнината на картинг писта ЛАУТА.

Публиката видя невероятни дрифт и стънт изпълнения, а също така се забавлява със страхотни брейк танцьори БезИменните и невероятен акомпанимент на саксофониста Кирил Македонски. Зрителите получиха своята доза хубави емоции и от неподражаемия Део.

Шоуто завърши с ефектна заря, която отбеляза годишнината на картинг пистата под тепетата. Така най-кратко може да бъде определено събитието, провело се на картинг писта Лаута този уикенд.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).