Ето този футболист е уговарял юноши на Локо да манипулират мач, вижте решението на съда

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:50 / 23.08.2017
5989
Условна присъда от 18 месеца, с изпитателен срок 3 години, получи от Районен съд Пловдив футболистът на Хебър (Пазарджик) Иван Стоянов за участие в черно тото.

26-годишният Стоянов е юноша на Локомотив (Пд), а освен това е играл и в Гигант (Съединение) и Борислав (Първомай). Той бе обвинен в това, че е предложил пари на непълнолетни футболисти от Локо (Пд), за да повлияят на резултата от мач срещу Ботев (Враца).

Plovdiv24.bg припомня на своите читатели цялата история около разнищването на скандала за черно тото:

До 2015 гoдина Иван Стоянов е бил активен футболен състезател. На неустановена дата през същата година на мобилния му телефон се обадил непознат мъж и му предложил да се срещнат в Пловдив, за да си говорят за футбол. Той се съгласил.

На срещата при него отишъл непознат млад мъж и му разяснил, че иска от него да участва в манипулиране на мачове на отбора, в който играе, като за целта трябва да привлече и други свои съотборници. След като изслушал предложението, обвиняемият категорично отказал да се включи в подобно начинание и си тръгнал.

В началото на октомври 2016 г. обаче Стоянов отново получил обаждане по мобилния телефон от непознат, който му предложил среща. На разговора дошли двама мъже, като единият бил същият, с който се видели предишната година.

Те поискали да намери няколко футболисти от Локомотив (Пловдив) - юношески отбор до 19 години, които щели да участват в предстоящ мач от шампионата с Ботев (Враца). Двамата непознати искали от обвиняемия да предложи на няколко футболисти по 1000 евро, за да бъде манипулиран резултатът. За "услугата" му обещали да получи "възнаграждение, от което ще остане доволен".

Стоянов се съгласява и разговаря с трима футболисти, които обаче категорично отказали да участват в манипулирането на мача и съобщили на своя треньор. По-късно била уведомена полицията.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).