Откриват зала "Олимпиада" в район "Южен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:43 / 14.01.2009
10228
Обновената и изцяло ремонтирана зала "Олимпиада" в район "Южен" ще бъде открита утре от кмета Славчо Атанасов и заместник-кмета Георги Шопов. Наемател на спортния комплекс е Сдружението с идеална цел "Арена Спорт", което обединява хора, занимаващи се с източни бойни изкуства и по-конкретно джудо. Около 170 хиляди лева е инвестирало Сдружението в ремонта. Изцяло е подменен покрива, хидроизолацията, замазките, подменени са дограмите, ремонтирани и обновени са съблекалните, баните, съдийските стаи, залата, терена. В залата има поставени пейки с 250 седящи места. Подовата облицовка по изрично настояване на общината е с така нареченото спортно дюшеме, което е с дебелина 4 см. Условието беше поставено и финансирано с близо 20 хлд. лева от администрацията, тъй като по договорка с наемателите, оттук нататък залата ще поема официалните срещи на градските волейболни и баскетболни отбори. В зала "Олимпиада" ще се играе и футбол на малки вратички, ще се поемат и турнири по тенис на маса. По договорка със Сдружението, част от клубовете биха могли да провеждат там и тренировките си.

От "Арена спорт" обясниха още, че предстои сертифицирането на залата по международните стандарти. Първо - заради официалните срещи по волейбол и баскетбол. И второ - заради предстоящото домакинство на Международен турнир по карате. Игралното поле на зала Олимпиада е с площ от 900 кв. метра. До края на февруари в комплекса ще бъдат открити и фитнес-залата, сауната и ще бъде завършено климатизирането.

Залата беше отдадена под наем на Сдружението "Арена Спорт" за срок от пет години с Решение на ОбС. Спортният обект пустееше в продължение на 8 години и се беше превърнал в руина и сборище на наркомани. За откриването утре от "Арена спорт" са предвидили демонстрации на свои балкански и републикански шампиони по джудо. Допълнително настроение се очаква да донесат и изпълненията на ансамбъл "Тракия".


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 12


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).