Две знакови събития в историята на Локо

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
08:49 / 31.05.2017
6027
Феновете на Локо (Пд) от Организация Трибуна Спортклуб отбелязаха две паметни събития на любимия си клуб, станали на вчерашния ден 30 май.

Ето какво гласи съобщението на ОТС:

Две знакови събития са станали на 30 май в историята на любимия ни клуб. На този ден през 1992 година Локомотив печели за трети път бронзовите медали в първенството.

Момчетата на Атанас Драмов разгромиха с 3:0 Локо (София) в квартал "Надежда" и изпревариха в борбата за третото място градския съперник Ботев.

Да си спомним и за един от знаковите привърженици в нашата история. На този ден преди 16 години от този свят си отиде великият български художник Георги Божилов (Слона).

Именно гениалният мълчаливец е автор на сентенцията, която кара поколения локомотивци да се гордеят със своя изконен избор да бъдат привърженици на Пловдивския любимец.

"Черно-бялата фланелка се облича първо на душата, а след това на тялото", завеща на своите съвременници и на идните поколения Георги Божилов. Светло да е небето му!



Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).