Не пропускайте! Уникално състезание с еднакви автомобили на писта "Дракон"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:54 / 18.05.2017
7162
В края на тази седмица на писта "Дракон" край Калояново ще бъде поставено началото на съвместния проект на пловдивския клуб "КА-2 Рейсинг Тийм" и "Омникар България", който носи името "Eneos Cup".

Надпреварата, в която ще стартират осем еднакви автомобила, ще започене в събота, когато ще се проведат тренировките за време. Те пък ще определят стартовата решетка за първото състезание в неделя.

Пилотите ще имат на разположение три тренировки, по 20 минути всяка, в които ще могат да запишат най-бързо време. Стартовата решетка за първото състезание в неделния ден ще е подредена според постигнатите най-добри резултати в събота, а във второто състезание пилотите ще се подредят в обратен ред на класирането от първото състезание.

В първото състезание от "Eneos Cup" ще стартират осем състезатели с напълно еднакви автомобили. Те ще се състезават с Audi A4, снабдени с 1.8 литрови турбо двигатели, а мощността им ще бъде близо 190 к.с.

До края на годината автомобилите ще се увеличат с още един, а целта на организаторите е през следващия сезон те да бъдат 16.

Началото на "Eneos Cup" ще бъде проведено съвместно с втория кръг от "Купа Дракон". Двата манша на състезанието ще бъдат с дължина от по 8 обиколки всеки, което е малко над 16км. Пилотите, които ще вземат участие ще бъдат обявени непосредственно преди тренировките в събота.

Ето и пълната програма на "Eneos Cup":

Събота:
11:30ч. - старт на тренировките за време

Неделя:
11:00ч. - Първи манш
13:50ч. - Втори манш
18:40ч. - Награждаване



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).