Футболист в Ботев остана единствен обвиняем за участие в черно тото

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
15:56 / 15.05.2017
5886
Футболистите, закопчани показно от ГДБОП за "участие в черно тото", са залагали само на мачове от чужди първенства. Това става ясно от решение на Бургаския районен съд, показва справка на Burgas24.bg. В него е посочено, че в рамките само на 2 месеца Любо Божинов и Галин Димов са заложили над 10 хиляди лева в нерегламентирани букмейкъри.

Припомняме, че грандиозният скандал избухна в края на 2012-а година, когато 11 футболисти на Нефтохимик и Черноморец бяха арестувани от ГДБОП и отведени в белезници като опасни престъпници.

Сред задържаните при показната акция бяха футболистите Румен Трифонов, Преслав Йорданов, Пламен и Галин Димови, Любомир Божинов, Янко Георгиев, Яни Пехливанов, Николай Николов, Даниел Младенов и Тодор Паланков.

Ден след това тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов циркулираше по всички телевизии, за да се хвали, че са направили тежък удар срещу черното тото. В крайна сметка обаче се оказа, че това изобщо не е черно тото, а нелегални залози на чужди мачове, което накара прокуратурата "на крак" да промени обвинението и дълго време да го бутне във фризера.

Организаторите на нелегалните залози бяха осъдени едва миналата година, след като се признаха за виновни и сключиха споразумение с прокуратурата. Иван Сивев и Тодор Пачев получиха осем месеца условна присъда, с три години изпитателен срок.

Към днешна дата делото срещу Пламен Димов, който е единственият действащ играч на подсъдимата скамейка, продължава. Той ще се опита да изчисти името си от мръсотията, с която бе облян в последните години и да докаже, че е невинен.

Plovdiv24.bg припомня на своите читатели, че Пламен Димов тренира от два месеца с Ботев (Пд), но не може да бъде картотекиран. Причина за това са спорове с предишния му клуб Алтай, който бе изваден от елита на Казахстан. Синът на Диян Петков трябва да се откаже от финансовите си претенции към Алтай, за да му бъде изпратена жълтата карта.


Виж коментарите (4)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).