Уникално състезание на писта "Дракон" с еднакви автомобили

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:54 / 02.05.2017
9546
В уикенда 20-21 май на писта "Дракон" край Калояново ще бъде даден стартът на съвместния проект на пловдивския клуб КА-2 Рейсинг Тийм и "Омникар България", който носи името "Eneos Cup". Проектът е завършен и предвижда да бъдат направени четири състезания през този сезон.

Стартът на проекта е даден в края на миналата година, когато от пловдивския клуб започват работа по осемте автомобила, които ще вземат участие в надпреварите. Първоначалната идея е да бъдат увеличени участниците в пистовия шампионат на България, но тази инициатива не среща подкрепа от БФАС.

Най-важният фактор в състезателните сериите "Eneos Cup" ще бъдат пилотските качества. Автомобилите на пилотите ще бъдат напълно еднакви - Audi A4, които са с 1.8 литрови турбо двигатели, а мощността им е приблизително 190к.с.
Автомобилите са напълно готови, дори вече са брандирани в цветовете на Eneos Cup и очакват първото състезание.

Това е пореден съвместен проект на КА-2 Рейсинг Тийм и "Омникар България", след като през миналата година стартираха проекта Eneos Racing Academy, чиято цел бе да се даде възможност на повече фенове на автомобилните спортове да се докоснат до състезателен автомобил и да изпитат истинските емоции от шофирането му.

Всичко това се извършваше под прякото наблюдение на двукратния шампион на България в пистовия шампионат - пловдивчанинът Константин Маршавелов, който е основна фигура и в настоящия проект.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 22


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).