Исторически момент! Откриха мястото, където е създаден Локомотив!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (51)
14:06 / 26.03.2017
20106
Изтъкнат привърженик на Локомотив Пловдив откри и локализира мястото, където на 25 юли 1926 година е учреден любимия на "черно-бялата" общественост клуб. Това направи Ангел Ангелов, който е и един от авторите на книгата "Оттук започва любовта. Хроники за пловдивския любимец".

За изключително ценната историческа находка информира фенската Организация Трибуна Спортклуб, която дори публикува колаж от фотоси и документи на читалището, откъдето започва да съществува Локомотив Пловдив.

Ето какво гласи съобщението на ОТС, което Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса:

Нямаше как да не споделим с всички фенове на Локомотив Пловдив края на едни многогодишни усилия, от страна на Ангел Ангелов да локализира и намери документи свързани със сградата, където е бил учреден нашия клуб на 25 юли 1926 година!

Днес, с радост можем да кажем, че всичката упоритост, с която той толкова години търсеше всичко свързано с това беше възнаградена!

Успя не само да локализира точното място на несъществуващата от десетилетия сграда, но и да изнамери фотоси, документи и самата история на читалището, което дълги години е било част от историята и инициативите на нашия клуб!

С този колаж, на който се виждат част от нещата, до които се добра той искаме да му кажем едно голямо благодаря, затова че попълни още едно парче в историческия пъзел на нашия клуб, което мислехме за безвъзвратно изгубено. Благодарим ти, Ангеле!


Виж коментарите (51)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).