Чавдар Цветков: 140 треньори ми звъняха да се предлагат за Локо

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
10:06 / 24.10.2016
4830
Спортният директор на Локомотив (Пловдив) Чавдар Цветков посочи, че отборът ще бъде воден от Христо Колев-Бащата в осминафинала за Купата на България срещу Оборище Панагюрище и срещу ЦСКА. Срещата с втородивизионния тим е утре от 18:00 часа на "Лаута", а тази срещу червените от 12-ия кръг на Първа лига е на 29 ок­томври, събота, от 17:30 ча­са на "Армията".

Бащата зае временно поста, след като Илиан Илиев си тръгна след поражението с 1:2 от Локо­мотив (Горна Оряховица). Под ръководството на Колев черно-белите направиха 0:0 с Дунав (Русе).

"Аз заварих Илиан Илиев като спортен директор. От 2 месеца съм в клуба, още не съм дълбоко навлязъл в кухнята. Но определено странни неща се случват в българския футбол - да има толкова смени на треньори. Ние вървим по този начин - може да се стигне и до мен. Илиан е имал пълната подкре­па от президента и феновете. Запалянковците му благо­дариха, защото пое тима в трудна ситуация - от дъното го изведе почти до Лига Евро­па през миналия сезон. Той е доказан специалист, но... От две седмици искаше да напус­не. Първата седмица прези­дентът не му прие оставката. Даже след мача с Горна Оряховица водехме разговори и първоначално тя пак не бе приета. Но Илиев остана твърд в намерението да си тръгне и се стигна до раздяла­та".

"Сега начело е Христо Колев - той може да води съста­ва три мача. Това означава, че ще изведе тима за купата, а после и срещу ЦСКА. И след то­ва за Берое (б.р. - на 2 ноемв­ри) трябва да имаме нов треньор. Интерес към поста не липсва. В България има 120 лицензирани наставници, а на мен се обадиха 140 човека да се предлагат за работата. Ще решаваме с президента Христо Крушарски кой да е нови­ят", каза Цветков пред БНТ1.

"В момента водим разговори с някои хора, но определено не сме имали такива, преди Илиев окончателно да си тръгне. Аз съм на мнение, че един отбор не се гради лесно. Локомотив бе напуснат от 4-5 играчи, а на новите явно им е необходимо повече време. Един треньор трябва да се остави на спокойствие поне две години, за да разгърне идеите си", подчерта Цветков.



Виж коментарите (8)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).