Зарибиха Гребната с половин тон шарани, най-добрите рибари в света идват в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
14:32 / 01.08.2016
7491
Гребният канал в Пловдив бе зарибен днес с половин тон шарани като част от подготовката на града за домакинството на световното първенство по спортен риболов в сладки води от 12 до 18 септември, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

В дните до началото на шампионата във водата ще бъдат хвърлени още два тона каракуда.

Очаква се между 36 и 38 отбора да вземат участие в надпреварата, като всеки тим се състои от 10 човека. Това означава, че в Пловдив ще пристигнат над 350 от най-добрите риболовци в света.

Състезателите ще мятат въдиците от северната страна на Гребния канал, както беше по време на републиканското първенство преди месец и половина. Цялата алея ще бъде затворена за пловдивчани, които по време на първенството ще могат да се разхождат и да спортуват по южната алея.

"Полагаме усилия по време на световното първенство по риболов на нациите да има равни условия за всички. Тази година зарибяваме няколко пъти извънредно канала точно във връзка с първенството. До момента сме пуснали към 5.5 тона риба. Сега зарибяваме съоръжението с един тон шаран, предстои да бъдат пуснати още два тона каракуда", съобщи заместник-кметът по спорт и младежки дейности на Община Пловдив Георги Титюков.

Тренировките от Световното първенство започват на 12 септември, като състезателните дни ще са само 17 и 18 септември.


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 10


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).