Локо удари Черно море, но шансовете за Европа намаляват

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (54)
19:53 / 22.05.2016
13509
Локомотив Пловдив победи Черно море в мач от предпоследния кръг на "А" група, който се игра на стхадиона в Лаута, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Мартин Камбуров (13) и Дани Кики (59) бяха точни за домакините, а капитанът Георги Илиев (53) вкара за "моряците".

По този начин футболистите на Локо продължават да мечтаят за класиране в Лига Европа, въпреки че шансовете за това намаляха чувствително след победите на конкурентите Берое и Славия. Успехът днес бе 5-и пореден за черно-белите, които имат вече актив от 46 точки. С толкова обаче е и Славия след победа над Левски с 1:0.

Така Локо трябва да се надява на победа в последния кръг срещу Пирин в Благоевград, ЦСКА да спечели Купата на България, а Славия да не успее да победи Монтана. Ако това стане, пловдивчани ще участват в Европа през лятото.

Още в 7-ата минута Мартин Камбуров разтресе напречната греда, след като получи пас отдясно от Айкут Янъков.

В 13-ата минута резултатът вече бе открит. Атаката тръгна от Стоянов, последва центриране към Камбуров, който бе оставен непокрит в пеналта и засече от въздуха с десния крак, наказвайки вратаря Александър Чанович за 1:0.

Четвърт час по-късно Камбуров се откъсна от дълбочина и шутира с левия крак, но вратарят на Черно море спаси.

В 30-ата минута бе първата сериозна опасност за Черно море. Бакари подаде на Георги Илиев, който си спря топката с гърди и шутира силно, но Ел Харуби успя да избие.

В 55-ата минута "моряците" се върнаха в мача. Точен бе Георги Илиев с удар от 12 метра, като топката рикошира в крака на Стефан Велев и направи безпомощен Ел Харуби за 1:1.

Радостта на гостите обаче бе само 4 минути, защото в 59-ата Локо отново поведе. Атаката тръгна от Емил Гъргоров, който пусна отличен пас наляво към Крум Стоянов. Последва остро центриране към малкия пеналт, където току-що влезлият Дани Кики засече от въздуха с левия крак в мрежата за 2:1.

Четвърт час преди края Камбуров беше близо до нов гол след страхотно изпълнение на фаул, но Чанович се намеси атрактивно и изби.

Локо (Пд): Ясин Ел Харуби, Крум Стоянов, Иван Иванов, Кирил Котев, Ванчо Траянов, Стефан Велев, Емил Гъргоров (88- Георги Вълчев), Мартин Райнов, Айкут Янъков (57- Дани Кики), Бирсент Карагарен (69- Веселин Марчев), Мартин Камбуров.

Черно море: Александър Чанович, Пламен Николов, Траян Траянов, Мамуту Кулибали (74- Андреас Васев), Мартин Костадинов (46- Матиа Курьор), Даниел Георгиев, Георги Илиев, Марк Клок, Стенио, Владислав Романов, Бакари.





Виж коментарите (54)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).