ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Цветанов: Трябват общи политики за справяне с миграционния натиск
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:46 / 11.04.2016Коментари (1)4638
©
Трябват общи политики за разрешаване на проблема с бежанския поток и миграционния натиск. Ще се използват всички добри идеи, които могат да се появят на експертни форуми, за да бъдат предприети правилните законодателни промени. 

Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в Благоевград по време на кръгла маса "Национална сигурност и миграционен натиск: рискове и решения", която се проведе в ЮЗУ "Неофит Рилски".

Цветан Цветанов подчерта, че в Турция има 2,700 милиона бежанци, от които само 250 000 са в лагери.

"Останалите са потенциално опасна вълна, която може да дойде към Европа. Затова е важна отпуснатата от Европейския съюз помощ в размер на 3 млрд. евро, която, ако се използва по предназначение, ще остави бежанците в страната и този поток няма да тръгне към съседните на Турция държави", обясни Цветанов. По думите му, след като Балканският път е прекъснат, България се оказва алтернатива за пренасочване, заедно с Албания и Италия.

"Форумът в Югозападния университет е от голямо значение, именно тук е мястото да се дискутират подобни теми и да се правят обсъждания, свързани с бежанския поток и националната сигурност. 

От днешната дискусия могат да се вземат добри препоръки, но за мен е изключително важно това, което се случи през последните няколко месеца, а именно законодателните промени, които дават възможност на Министерството на отбраната да се включи в охраната на сухопътната граница", каза още Цветан Цветанов.

Според него е важно държавите да полагат максимални усилия, за да се намали напрежението по гръцко-македонската граница. "Всичко, което води до някакви допълнителни напрежения и конфликти е притеснително. България е солидарна към решаването на този проблем. 

Знак е и хуманитарната помощ, която направи българското правителство след разпореждането на премиера Бойко Борисов", допълни Цветанов. Той подчерта, че саморганизираните доброволческите групи, които подпомагат дейността на "Гранична полиция" трябва да подават сигнали и информация, а правоохранителната система да реагира максимално бързо и да може да залавя подобни групи. 

"Аз смятам че трябва да защитим и да имаме хуманно отношение към тези групи на чужденци, които влизат на територията на страната", заяви Цветан Цветанов.

"Към настоящия момент виждаме сериозно засилване към Албания, което създава заплаха и за Италия, но все пак Гърция и Турция започнаха да работят много по-координирано и да се изпълнява поетият ангажимент към Европейския съюз", посочи Цветанов. 

Той добави, че службите трябва изключително внимателно да наблюдават процесите при взаимодействието между Европейския съюз, САЩ и Русия, защото в Либия има един потенциален бежански поток от около 4 милиона души, който също може да премине към Италия и Малта. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност коментира и ситуацията в Египет.

Според него Европа не е била подготвена за последствията от Арабската пролет, а това, заедно с конфликта в Близкия изток, е създало криза, която няма да се овладее лесно и предстои да остане една динамична среда.

На форума присъстваха народният представител от ГЕРБ Даниела Савеклиева, бившият министър на МВР проф. д-р Веселин Вучков, кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и ректорът на Югозападния университет "Неофит Рилски" доц. д-р Борислав Юруков.



Още по темата: общо новини по темата: 903
07.06.2023 »
24.11.2022 »
02.11.2022 »
18.10.2022 »
06.10.2022 »
20.09.2022 »
предишна страница [ 1/151 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 11.04.2016 г.
0
 
 
Титлите и надутите физиономии няма да опазят границата ни.Единствената алтернатива по опазване на нашата граница е оная,която юначният Динко ни показа.Всичко останало е една нагла лъжа. Нали знаете:"Делото по спасяване на давещете се е в ръцете на самите давещи се."
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: