Кметът: Склонни сме да развалим концесията на стадион "Христо Ботев“ и да търсим републиканско финансиране

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (95)
12:50 / 14.03.2016
19952
Склонни сме да развалим концесията на стадион "Христо Ботев" и да търсим републиканско финансиране. Това заяви днес кметът на Пловдив Иван Тотев, коментирайки инициативата на "жълто-черните" фенове "Кауза Колежа", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Концесионният договор е доста тежък, включително и клаузите за неговото разваляне. Има си съответните неустойки. Но Община Пловдив със сигурност ще се съобрази с факта, че това е един много обществено значим казус. Аз мисля, че ако бъде предложено на общинския съвет да няма неустойки или някакви реципрочни дейности, които да бъдат в интерес на футболния клуб, общинският съвет ще подкрепи предложението за разваляне на концесията. Смятам, че когато коментираме тази тема с футболен клуб Ботев, концесията на стадиона не би трябвало да е някакъв проблем", допълни още кметът на Пловдив.

Той уточни, че очаква още следващата седмица представители на Ботев да пристигнат на преговори в общината.

"Най-добрият вариант е да разделят проекта на няколко етапа и стадионът да се изгражда постепенно. Така много по-лесно ще може да се търси финансиране. За този голям проект, който е сега, никой не се хваща - без значение дали се търсят пари от банки или от държавата", допълни Иван Тотев.



Виж коментарите (95)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).