ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (19)
Лъчо Балтанов: С новия стил Ботев ще носи наслада на феновете
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:12 / 22.02.2016Коментари (0)2936
© Plovdiv24.bg
Преди 11 години Лъчезар Балтанов направи своя дебют в елита. Той се появи като резерва за родния си клуб Левски в двубоя с Локо София в "Надежда", завършил 1:1. От тогава изтече доста вода, а полузащитникът вече знае как да поема отговорност. Още в първия пролетен кръг от А група той поведе Ботев към успеха в пловдивското дерби -1:0 над Локо Пд с негов гол. "Тема Спорт" се свърза с Балтанов, който разказа какво е променил Николай Костов в тима през зимата. Халфът посочи и какви ще бъдат целите пред жълто-черните през пролетта и кои треньори са повлияли най-много в кариерата му.

Лъчо, спечелихте първото пролетно дерби с Локомотив Пловдив с твой гол. Какво бе ключовото, за да стартирате с успех пролетния дял от А група, този сезон имахте равенство и загуба от този съперник.

- Направихме добър мач. Изиграхме тактически много правилно двубоя, което се дължи на нашия треньор. Успехът е заслужен, тъй като имахме по-чисти положения. Действахме силно на контраатака. Създадохме доста голови ситуации, но не успяхме да ги реализираме. Привидно изглеждаше, че Локомотив диктува темпото, защото държеше повече топката, но истината бе, че ние имахме по-опасните атаки. Може би ни куцаше последният пас пред вратата, заради което не победихме с по-изразителен резултат. Но и 1:0 е добре. Като цяло ние така си наредихме нещата, че не им позволихме на гостите да стигнат до нито едно чисто голово положение. Представихме се на много добро ниво във фаза защита. Всички изпълнихме перфектно дефанзивните си задачи. С оглед това, че поведохме рано-рано в 8-ата минута, успяхме да контролираме нещата и да затворим мача.

Променихте стила си на игра, наясно ли сте вече какво ще иска Николай Костов?

- Той иска да играем с повече пасове в дълбочина, по-раздвижено. Преди години при такъв стил съм играл в Левски, след това и в Черноморец Бургас. За мен не са странни тези промени, тъй като при Димитър Димитров съм практикувал този стил и знам какво се изисква. Надявам се, че ще започнем да изграждаме стил, който е приятен за гледане и носи наслада на феновете, а и на нас, футболистите. Трябва да го сторим. С напредване на първенството и покачването на напрежението ще започнем да подобряваме представянето си. Нужно ни е още малко време за сработване. В подготовката треньорът ни показа доста неща. При нас има доста млади момчета, на които им е необходим етап на адаптация. Но съм оптимист, че ще успеем да направим добър отбор.

На колко процента срещу черно-белите се видя това, което търси треньорът от вас?

- Не мога да определя точно. Все още не сме говорили с него. Той със сигурност ще ни каже къде сме допуснали грешки и какво трябва да изглаждаме. През седмицата ще работим още върху игровото си поведение и дано още срещу Пирин Благоевград изглеждаме по-добре.

С успеха излязохте на шеста позиция в класирането с 23 точки, но сте доста далече от зона Европа. Какви ще бъдат целите пред тима ви през пролетния полусезон? Единият от собствениците Румен Чандъров обяви, че иска да изградите отбор от млади футболисти.

- Да, хубаво е да се изгради отбор от млади момчета, които след това да доразвият качествата си. Мисля, че на първо време е важно да гледаме мач за мач и да трупаме самочувствие, да стиковаме отделните звена в тима. Разбира се, необходимо е да печелим, за да може да вървим нагоре. Смятам, че младите играчи имат потенциал, но е важно да се поотпуснат, за да разгърнат възможностите си. Надявам се, че ако направим серия от победи и се издигнем в класирането, ще може да погледнем още този сезон към нещо по-сериозно. На този етап ние нямаме цел, или по-точно - не са ни поставяли да влезем в Европа. Но ако вървим добре и се открие такава възможност, защо не?

Смяташ ли, че трябва да се гледа по-мащабно и да се изгради отбор, който да гони високи цели през следващия сезон, а не няколко победи сега?

- Естествено, че поставянето на основи за следващия сезон, върху които да се работи, е най-важното в момента. Искаме да изградим атрактивен и печеливш стил - с едно-две докосвания, който да носи радост. Но в същото време с него да дойдат и по-сериозните успехи. Ясно е, че по-големите неща не стават от днес за утре и ще трябва търпение, но вървим в правилна посока. Нужно е да направим така, че играта ни да не лъкатуши и да следваме една постоянна линия.

Чувстваш ли се лидер на Ботев с оглед важния гол, който вкара, а и факта, че си сред най-опитните в тима?

- Лидер... Гледам каквото съм научил през годините да мога да го предам на младите и да им помогна да се справят с нещата, които и на мен са ми били тежки в първите ми стъпки в професионалния футбол. Колкото до мен - аз също още не съм се изградил изцяло като футболист, не съм завършен. Имам какво да подобрявам, за да бъда по-полезен на своя тим. Иначе не се чувствам тартор, всички сме тартори в съблекалнята. Всеки може да изкаже мнение за каквото и да било. Мисля, че в Ботев попаднах на много хубаво място Щастлив съм тук.

С какво ще помогне завръщането на Тодор Неделев в тима?

- Той ще ни донесе много позитиви, защото наистина е качествен футболист. Хората в клуба го обичат и очакват да покаже на какво е способен.

Как ви се отразява липсата на типичен таран?

- Виждате, че щом побеждаваме, значи този ход е правилен и нещата се получават. Грегъри Нелсън е много силен футболист и където и да го сложиш, ще се представя добре. Така че дали е централен нападател или крило, ще ни помогне.

Кой от треньорите, с които работи през годините, оказа най-сериозно влияние върху теб? Станимир Стоилов, Димитър Димитров или някой друг?

- Не мога да посоча кой точно. Всички са ми повлияли през годините. Гледах от всеки, който ми даваше някакви съвети, не само да ги разбера, но и да ги приложа. Дано с времето натрупам още по-голямо самочувствие и покажа по-добра игра. Силно се надявам, че това, което са ме научили, ще го приложа и в мачовете. Ясно е, че Станимир Стоилов и Херо ми дадоха много както и другите специалисти, с които работих.

Има ли Николай Костов допирни точки относно философията си за футбола със Станимир Стоилов и Димитър Димитров?

- Николай Костов е изключителен специалист. Само от няколко месеца работим заедно, но виждам за какъв професионализъм става въпрос. Той държи много на дисциплината, тактиката и като цяло на бързия и атрактивен футбол. Надявам се да ни донесе успехи. Истина е, че през зимата свалихме доста килограми, за да изпълним изискванията му. Най-вероятно това ще ни помогне да бъдем по-раздвижени, по-пъргави, по-експлозивни, както казва той. Вярвам, че това решение ще вдигне нивото ни.

Може би още те е яд, че с Черноморец не успя да играеш в Европа, макар че имахте силен отбор?

Разбира се, че ме е яд. Направихме много силен отбор, а накрая се получи така, че не можахме да видим докъде се простират възможностите в Европа. По-късно и тимът изпадна в Б група, което беше доста жалко. Не е никак хубаво, че Бургас няма представител в елита.

С Левски игра в Европа, но тогава не бе със статут на титуляр. Не ти ли се иска вече да получиш тази възможност? Какви са амбициите и свързани ли са с националния отбор?

- Да, разбира се, че искам да играя в Европа. Надявам се, ако не стане тази година, догодина с Ботев да имам тази възможност. Относно националния отбор - получавал съм два пъти повиквателни, но все още нямам дебют. Работя и правя всичко по-силите си да заслужа доверието на селекционера. Надявам се това да стане скоро, но нещата зависят изцяло от мен.
Още по темата: общо новини по темата: 81
11.11.2016
25.02.2016
23.02.2016
22.02.2016
22.02.2016
22.02.2016
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: