Ботев с първо равенство в Турция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
18:39 / 05.02.2016
5359
Ботев Пловдив записа първо равенство по време на контролните си срещи в Турция. Възпитаниците на Николай Костов направиха 1:1 срещу 14-ият в сръбското първенство Ягодина. Двубоят изгледаха националния селекционер Ивайло Петев и неговия помощник Алекси Желязков, както и бившият футболист на Левски Сержиньо Грийн, който си търси нов отбор.

Звездата на "жълто-черните" Тодор Неделев се завърна в игра, след като пропусна проверката с Нийрегихаза Спартакус (0:2) заради температура. Поради вирус пък Йордан Христов, Божидар Васев, Орлин Старокин и Игор Ощипко не взеха участие днес.

Филип Филипов даде аванс на "канарчетата" в 37-ата минута. Крайният бранител беше изпуснат от играчите на сръбския тим след центриране на Рахави Кифуети на втора греда и отблизо вкара за 1:0.

Преди това пък гредата спаси пловдивчани след удар с глава на Младен Пупович от корнер, а в края на полувремето отново той пропусна да се разпише след блестяща изява на Виктор Голас.

Ботев бе близо до удвояване на резултата в началото на втората част, но Лазар Тапич спаси удар на Тодор Неделев от границата на наказателното поле.

В 60-ата минута Ягодина възстанови равенството след прекрасна атака отдясно завършила с хубав плътен удар на Душан Мартинович в десния ъгъл на вратата на Голас.

Следващата проверка на Ботев на турска земя е срещу Черноморец Одеса. Двубоят е на 8 февруари от 16:00 часа.

Състав на Ботев: Виктор Голас (80' Валентин Галев), Филип Филипов, Кристиан Димитров (57' Радослав Терзиев), Серкан Юсеин, Мариян Огнянов, Лъчезар Балтанов, Лазар Марин, Милен Гамаков, Рахави Кифуети (87' Борис Тютюков), Грегъри Нелсън, Тодор Неделев



Виж коментарите (10)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).