ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (8) | Вчера (26)
Ботев загуби от Берое в първи 1/4-финал за Купата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:57 / 12.11.2015Коментари (0)1825
© Beroe.eu
Ботев допусна загуба с 1:3 от Берое в първи 1/4-финал от турнира за Купата на БФС при набор 2000. Двубоят се игра на изкуствения терен на базата на "зелените" в Стара Загора. Решаващи за крайния резултат се оказаха няколко фрапантни грешки на вратаря на "канарчетата" Рангел Рангелов, които на два пъти бяха наказани от старозагорци.

Срещата стартира нервно, като в първите 10 минути липсваха каквито и да е положения пред двете врати и играта се водеше предимно около централния кръг. В 11-ата минута "жълто-черните" изпълниха ъглов удар, след който Атанас Янков се извиси над всички и засече с глава, а кълбото се отклони от страничния стълб на вратата на домакините. "Заралии" отговориха в 14-ата минута, когато футболист в зелено бе изтърван от отбраната на Ботев, навлезе в наказателното поле и шутира, но Рангел Рангелов бе скъсил ъгъла и отрази удара. В 17-ата минута шут на футболист на старозагорци премина на сантиметри от гредата на пловдивчани.

В 20-ата минута беройци сътвориха нова опасност пред вратата на Ботев, при която играч на старозагорския тим пусна успореден на голлинията пас, но негов съотборник се размина с кълбото. В 21-ата минута "канарчетата" откриха резултата след изключително красива триходова акция. Томас Тотков се пребори за топката в половината на Берое и подаде към Иван Василев, който с едно докосване изведе великолепно Димитър Тонев сам срещу вратаря на Берое, а нападателят пусна кълбото покрай стража за 0:1. В 23-ата минута домакините изпратиха дълга топка към наказателното поле на "канарчетата", Рангел Рангелов се намеси нескопосано и не улови топката и тя се озова във футболист на Берое, който шутира, но вратарят поправи грешката си и спаси.

В 25-ата минута Томас Тотков стреля от 25 метра, но ударът му не затрудни стража на домакините. В 35-ата минута "заралии" изпълниха късо ъглов удар, защитата на Ботев заспа и футболист в зелено се устреми към вратата и центрира по земя, а негов съотборник засече кълбото, но слабо и право във вратаря. Така се стигна до 37-ата минута, когато Берое изравни по изключително комичен начин. Домакините изсипаха топката към наказателното поле на пловдивчани и когато всички очакваха абсолютно необезпокоявания Рангел Рангелов да улови кълбото, той го изпусна и то влетя във вратата за 1:1. Това попадение внесе смут в редиците на ботевистите и още при следващата атака "зелените" нанесоха втори удар, стигайки до втори гол, дошъл след грешка в отбраната на "канарчетата" и шут от близка дистанция за 2:1.

Втората част стартира с ново добро положение за Берое, но играч на домакините засече неточно с глава от 10 метра. В 45-ата минута "жълто-черните" стигнаха до два поредни корнера, които бяха отразени с вещина от стража на "заралии". В 56-ата минута Габриел Земярски овладя топката в собствената си половина, напредна и след като преодоля няколко футболисти отправи топовен шут от 25 метра, а кълбото премина на сантиметри от гредата за радост на замръзналия на голлинията страж на старозагорци. В 65-ата минута Рангел Рангелов сътвори поредното си безумно изпълнение. Футболист на Берое центрира отдясно, а вратарят в опита си да улови кълбото го изпусна и само слабият удар на играч в зелено спаси "канарчетата" от трети гол.

В 69-ата минута Петър Караангелов и Денислав Минчев направиха красиво двойно подаване по десния фланг и Минчев навлезе към наказателното поле на "зелените", след което пусна остър пас към Димитър Тонев, но нападателят от трудна позиция прати топката над вратата. Само 60 секунди по-късно старозагорци стигнаха до трети гол, а в главно действащо лице отново се превърна стражът на Ботев. "Зелените" се възползваха от лошо позициониране на отбраната на "канарчетата" и организираха атака по десния фланг, която завърши с подаване по земя, Рангел Рангелов се опита да улови кълбото, но отново го изпусна и играч на Берое от няколко метра фиксира крайното 3:1. В 77-ата минута Благовест Данчев бе близо до това да намали резултата, но ударът му от 22 метра прати кълбото на метър над гредата.

Реваншът между двата тима е на 25-ти ноември на базата в "Коматево". Тогава водените от Иван Цветанов и Стефан Стоянов "канарчета" ще могат да разчитат на Кристиян Добрев и Димитър Митков, които днес не взеха участие в срещата заради леки травми.

Още по темата: общо новини по темата: 21
15.02.2016
25.11.2015
25.11.2015
24.11.2015
24.11.2015
12.11.2015
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Цяла България страда заради Григор Димитров
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: