ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (8)
Ботев аут за Купата при набор 98 след нова загуба от Септември
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:39 / 03.11.2015Коментари (0)1982
©
Ботев загуби с 1:2 от Септември (София) в мач-реванш от 1/8-финалите в турнира за Купата на БФС при набор 1998. В първата среща столичани взеха комфортен аванс от 4:1 и с общ резултат 6:2 продължават за 1/4-финалната фаза. По подобие на срещата в София и днес двубоят бе равностоен през първите 45 минути, но сериозната преднина на "септемврийци" от първия двубой, дошла след спорно съдийство в София, се оказа решаваща и гостите играха спокойно, а "жълто-черните" бяха поставени под напрежение и имаха сериозен брак в действията си.

Мачът стартира великолепно за пловдивчани и още в 5-ата минута резултатът бе открит. След изпълнение на ъглов удар се получи кратко меле в наказателното поле на Септември, при което най-съобразителен се оказа Васил Василев и роденият през 1999-та година защитник с удар по земя вкара за 1:0. Радостта на ботевистите обаче бе изключително кратка и само пет минути по-късно гостите изравниха, след като футболист в "бордо" бе оставен непокрит на няколко метра от вратата и с удар с глава се разписа за 1:1.

В 16-ата минута Иван Михайлов пусна пас зад гърба на защитата и Милко Георгиев се озова очи в очи с вратаря на Септември, но стражът излезе отлично и изби кълбото. В 20-ата минута Петър Чалъков подаде великолепно топката към Исмет Рамадан, а нападателят отправи слаб удар от добра позиция. В 29-ата минута "канарчетата" изтърваха най-чистото си положение да поведат отново, след като Милко Георгиев бе изпуснат от отбраната на Септември и остана сам срещу стража на гостите, но ударът му бе париран от вратаря. Гостите отговориха в 39-ата минута, когато центриране отляво бе засечено от нападател в "бордо", но топката профуча над вратата.

След почивката момчетата на Иван Кочев изнесоха изключително слаба продукция и изцяло предоставиха инициативата на отбора от София. В 52-ата минута появилият се като резерва Рангел Парасков намери Исмет Рамадан, който нахлу към наказателното поле на столичани и пробва нещо средно между удар и центриране, но стражът изби, а топката се отклони на метър от Милко Георгиев и опасността премина. В 55-ата минута гостите стигнаха до ъглов удар, след който футболист на Септември засече с глава, Атанас Гичев се намеси отлично и изби, а кълбото попадна във вратата след добавка, но страничният съдия вдигна флага за засада.

В 58-ата минута бе сложена точка на интригата, след като софиянци организираха атака по десния фланг и след красиво взаимодействие с пета играч на "септемврийци" се разписа за 1:2. След това попадение ботевистите приеха трайно играта в собствената си половина и до края на срещата столичани имаха още няколко добри положения да стигнат до нов гол. От своя страна "канарчетата" разчитаха на епизодични атаки, които бяха отразявани с лекота от защитата на Септември.

В следващия кръг отборът на Септември ще срещне Лудогорец. Двубоите между двата тима са на 13 и 26 ноември, а първият мач от 1/4-финалите е в София.

Още по темата: общо новини по темата: 21
15.02.2016
25.11.2015
25.11.2015
24.11.2015
24.11.2015
12.11.2015
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Цяла България страда заради Григор Димитров
Душан Керкез след мача със Славия: Всички говорят за ЦСКА!
Преди мача на сезона: Ботев загуби от Славия на "Колежа"
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: