ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Маргарита Джарова: Важно е кой взима решения за града, гласувайте с №6
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:11 / 23.10.2015Коментари (1)3816
©
Интервю на Маргарита Джарова - кандидат за общински съветник от коалиция "Кауза Пловдив":

- Защо приехте да влезете в листата на коалиция "Кауза Пловдив"?

- За мен, както за всички в коалиция "Кауза Пловдив", Пловдив е кауза. Обичам този град - древен и красив! Град, в който се преплитат минало и бъдеще. На второ място приех заради Георги Титюков. Той носи тези изконни ценности на града и неговите жители, тъй като целия си живот е посветил на Пловдив. 

Както лидерът на партията, така и хората в коалиция "Кауза Пловдив" са достойни хора, които държат на думата си. Надявам се, че избирателите ще го оценят и ще гласуват за нас на 25 октомври в целия град с №6, както за листа за общински съветници, така и за районни кметове.

- С какво смятате, че ще допринесете за работата на общински съвет Пловдив, ако бъдете избрана за общински съветник?

- В Oбщински съвет Пловдив трябва да има комисия, занимаваща се с въпросите, свързани с културата и тя трябва да обмисля добре всяко решение, което се взема. Не може местният парламент да взема некомпетентни решения. Пример затова е изхвърлянето на скулптурата на Димчо Павлов и на други известни автори, творили тук в Пловдив, по наша покана,които са били участници в международен пленер по скулптура. 

Творбите са създадени през последните двадесет години и бяха експонирани в градската градина. Сега са изринати в двора на "Градини и паркове", това е недопустимо. Цялата гилдия художници более от безпринципното унищожение на много достижения на културата, "Фреското" на Йоан Левиев, мозайките в подлеза до Чифте баня - на същия автор, няколко фрески и мозайки на Вълчан Петров и този списък може да стане голям. 

Този град с хилядолетна култура не може да губи своята памет и да не съхранява сътвореното от пловдивски артисти съвременно изкуство. Готова съм да работя за съхранението на културната памет на Пловдив и да спасим от унищожение пластиките, като намерим място в града за всяка скулптура.

- Какво Ви мотивира да влезете в политиката?

- Аз съм човек на изкуството и смятам, че изкуството, бизнеса, образованието биха имали разцвет, ако се вземат далновидни решения от политиците. Всяка една част от живота ни е политика. Решенията ни са важни - как да живеем по-добре в този град и да бъдем щастливи в него. Важно е и кой взима решенията, разбира се. Затова гласувайте за нас на 25 октомври в целия град с №6, както за листа за общински съветници, така и за районни кметове.

- Какви са Вашите най-големи постижения?

- Като учител в НХГ "Цанко Лавренов" съм предала опита си на много мои ученици. Тази година е важна за мен, защото чествам 40 години творческа дейност с поредната самостоятелна изложба "Колажи в залите на "Тракарт", която открихме на 6 октомври. 

През всичките тези години имам реализирани седем фрески, в техниките секо и сграфито. Стотици участия в общи, групови, национални и международни изложби. Участия в национални и международни пленери и редица проекти, които ме вдъхновяват да реализирам нови идеи. Проектът, в който влагам най-много енергия е "Арт колаж". 

Ръководя го от 15 години и работата по него ме прави много щастлива. До момента по него имаме 16 осъществени национални и международни изложби. В проекта са взели участие известни художници от 4 континента. На 9 октомври открихме VІІІ Национална изложба "Арт Колаж Пловдив" . В залата на Гладстон 32, на двата етажа, са показани 177 творби от 86 художници. Пловдивчани могат да я видят до 6 ноември.

- Какви цели си поставяте?

- Мечтата ми е в Пловдив да има музей на колажа. Такива музеи има в Париж, Виена, Индия, Мексико, Нова Зеландия и Ню Йорк. Решила съм да подаря на града колекцията от колажи, но първо трябва да се намери подходяща сграда. 

По този начин ще стане достояние за всички пловдивчани и гости на града една прекрасна колекция от съвременното изкуство на колажа. Един такъв музей би имал огромен принос през 2019г. , когато нашия град ще е Европейска столица на културата.



Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
тази и тя се взе на сериозно поне да привличаше по външен вид а то се стряскаш на сън .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: